Tribal Football

Mistrovská rozlučka pana Kroose. Němec dal sbohem Realu ziskem šestého ušatého poháru

Toni Kroos drží trofej
Toni Kroos drží trofejProfimedia
Hrdě zvedl trofej pro vítěze Ligy mistrů k nočnímu nebi, načež ji rychle vrátil svým spoluhráčům. I takový byl Toni Kroos (34) – obvykle klidný a zdrženlivý muž. Německý virtuos dal Realu Madrid a celé klubové kariéře sbohem šestým triumfem v milionářské soutěži, kterým se nesmazatelně zapsal do její historie.

Kroos po finálové výhře 2:0 nad Borussií Dortmund přiznal, že tento titul pro něj znamená neuvěřitelně mnoho. "Samozřejmě jsem se chtěl rozloučit vítězstvím v Lize mistrů," dodal německý reprezentant a zároveň přiznal, že cesta k 15. triumfu Realu Madrid v milionářské soutěži byla proti Dortmundu obtížná.

Advertisement
Advertisement

"Rozhodující bylo, že jsme v prvním poločase neinkasovali gól. Dlouho nám trvalo, než jsme začali být lepším týmem," přiznal Kroos, který z rohového kopu připravil pro Daniho Carvajala úvodní branku.

Vítěz a rekordman

Ve svém posledním zápase v roli klubového fotbalisty byl mistr světa z roku 2014, jako už tolikrát, na straně vítězů, a to i přes nepříliš působivý výkon svého týmu. Kroos se nyní se šesti tituly v Evropě připojil k Luku Modričovi, Carvajalovi a kapitánovi Nachovi a vyrovnal tak rekordmana Paca Genta (1956 až 1966).

Kroosovy statistiky proti Dortmundu.
Kroosovy statistiky proti Dortmundu.AFP / Opta by Stats Perform

Kroos po zápase radostně opustil hřiště a slavil na ramenou svých spoluhráčů. Stejně jako jeho spoluhráč Antonio Rüdiger nyní odcestuje na domácí mistrovství Evropy s velkým elánem.

Dortmund – Real Madrid 0:2