Tribal Football

Ancelotti popáté ovládl Ligu mistrů. Je to sen. Nikdy si na to nezvyknu, uvedl trenér Realu

Carlo Ancelotti opět s "ušatým pohárem".
Carlo Ancelotti opět s "ušatým pohárem".Reuters
Carlo Ancelotti (64) to znovu dokázal. Italský kouč se raduje ze zisku už páté trofeje pro vítěze Ligy mistrů. Real Madrid v sobotu pod jeho vedením dosáhl už na 15. "ušatý pohár", zkušený trenér však smekl před soupeřem: "Bylo to velmi těžké, rozhodně víc, než jsem čekal."

Real si celkový triumf zajistil dvěma góly v rozmezí 74. a 83. minuty. První vstřelil po rohovém kopu hlavou Dani Carvajal. Druhé brance předcházela chyba Iana Maatsena, po níž Jude Bellingham ideálně našel Vinícia Júniora, který stanovil konečné skóre. Borussia byla v prvním poločase jasně lepší, ale nakonec jí to nebylo nic platné.

Advertisement
Advertisement

Ancelotti se tak stal prvním trenérem v historii s pěti tituly v Lize mistrů. "Na tohle si nikdy nezvyknete. Bylo to velmi těžké, mnohem těžší, než jsme si mysleli, že bude. Museli jsme přečkat první poločas, ve druhém jsme ztráceli míč méně a hráli lépe. To všechno jsou ale maličkosti, vyhráli jsme. Sen pokračuje!" řekl čtyřiašedesátiletý Ital pro Movistar.

Pro Dortmund to byla další prohra ve finálovém střetnutí LM ve Wembley, kde v roce 2013 prohrál i s Bayernem Mnichov. Obránce Mats Hummels řekl, že jeho tým hrál odvážně, ale prohrál s nekompromisním soupeřem.

"Dělají to takhle už nějakých 100 let," podotkl německý stoper. Trenér Edin Terzič dodal, že jeho týmu chyběl instinkt zabijáka. "Nedokázali jsme být odměněni za naše šance. Ale oni byli ledově chladní a jsou zaslouženými mistry," uznal.

Dortmund – Real Madrid 0:2