Tribal Football

Ve středu triumf v poháru, v pátek vyhazov. Allegri byl odvolán z funkce trenéra Juventusu

Massimiliano Allegri už není trenérem Juventusu.
Massimiliano Allegri už není trenérem Juventusu.AFP
Hodně draho vyšly Massimiliana Allegriho (56) nezvládnuté emoce během a po finále Italského poháru s Atalantou (1:0). Italský trenér si proti sobě poštval vedení Juventusu, které na pátek svolalo mimořádnou schůzi a na ní rozhodlo o koučově propuštění.

"Juventus oznamuje propuštění Massimiliana Allegriho z funkce trenéra prvního týmu. Rozhodnutí přichází v reakci na chování během a po finále Coppa Italia, které se neshoduje s hodnotami Juventusu," oznámila Stará dáma. "Končí spolupráce, která byla zahájena v roce 2014 a znovu započala před třemi roky. Massimilianu Allegrimu přejeme všechno nejlepší do budoucnosti," stojí dále v oficiálním prohlášení.

Advertisement
Advertisement

Juventus ve středu porazil Atalantu 1:0 a Allegri dostal v nastavení po hádce se čtvrtým rozhodčím červenou kartu, naštvaně si strhl kravatu a odešel z lavičky. V útrobách stadionu poté sprostě vynadal šéfredaktorovi listu Tuttosport Guidu Vaciagovi, jemuž i vyhrožoval.

Vaciago o den později na webu deníku uvedl, že Allegri do něj strčil, dal mu prst pod nos a řekl: "Vím, kde tě najdu. Vím, kde si na tebe počkat. Přijdu a urvu ti obě uši. Přijdu a praštím tě do obličeje."

Trenéra pak museli odvést mluvčí a další funkcionář. Tím ovšem jeho běsnění neskončilo, o několik minut později se jeho další "obětí" stal technický ředitel turínského celku Cristiano Giuntoli, jehož nepustil do kabiny na oslavy.

Allegri, který za agresivní chování dostal dvouzápasový distanc a pokutu 5000 eur (124 tisíc korun), byl terčem kritiky již delší dobu. Všeobecně se proto očekávalo, že mu po sezoně bude ukončena smlouva platná do června 2025. S Juventusem získal pět mistrovských titulů, k nimž přidal čtyři triumfy v domácím poháru.

Tabulka Serie A