Tribal Football

Juventus má po třech letech trofej, Atalantu skolil ve finále poháru Vlahovič

Juventus přemohl ve finále Italského poháru Atalantu 1:0.
Juventus přemohl ve finále Italského poháru Atalantu 1:0.AFP
Juventus porazil ve finále Coppa Italia Atalantu 1:0 a oslavil zisk první trofeje po třech letech. Právě v roce 2021 oslavili Bianconeri zisk italského poháru taktéž na úkor Bergama. Zlatým střelcem Staré dámy se stal už ve čtvrté minutě Dušan Vlahovič, jenž využil perfektního pasu Andrey Cambiasa. Orobici tak na druhou trofej z této soutěže v historii nedosáhli, za týden si ovšem mohou zklamání vykompenzovat ve finále Evropské ligy.

Atalanta – Juventus 0:1

O velké překvapení se postaral už před zápasem Massimiliano Allegri, když do základní sestavy vybral Hanse Nicolussiho Cavigliu, jenž letos za Starou dámu odehrál jen necelých 300 minut. I mladý záložník měl podíl na ideálním vstupu do utkání, kdy se Juve už po čtyřech minutách ujalo vedení. Vlahovič zužitkoval krásnou průnikovou přihrávku Cambiasa a tváří v tvář gólmanovi zakončil neomylně k pravé tyči.

Advertisement
Advertisement

Fotbalisté Bergama, očividně opařeni po brzkém gólu, se marně snažili probít přes pevnou obranu soupeře. V ojedinělé příležitosti se objevil Charles De Ketelaere, svou nepovedenou střelou však podtrhl výkon Lombarďanů v prvním poločase. Po změně stran nastoupila na hřiště zcela jiná Atalanta. Ademola Lookman svou jemně tečovanou střelou jen těsně minul levou tyč. Orobici drželi většinu času Zebry v hlubokém zámku, po ztrátě balonu ovšem přicházely bleskové protiútoky.

Statistiky utk
Statistiky utkLivesport

Jeden takový měl na svědomí Vlahovič, tentokrát si však na Marca Carnesecchiho nepřišel. Srbský kanonýr v 73. minutě dostal míč do sítě podruhé, od pohromy však modročerné zachránily centimetry, které rozhodly o ofsajdu Vlahoviče. Vyrovnat mohl velmi aktivní Lookman, ale ani tentokrát neměl štěstí a orazítkoval pouze tyč. O pár minut později zvonila branková konstrukce i za Carnesecchim po pumelici Fabia Mirettiho do břevna.

Kompletní výsledky Coppa Italia