Tribal Football

Thiago Motta, noul antrenor al Juventus? Tehnicianul a făcut alegerea

Thiago Motta
Thiago MottaNurPhoto via AFP
În următoarele ore, antrenorul Bolognei va informa clubul emilian despre intenția sa de a se transfera la Torino.

Ore decisive pentru viitorul lui Thiago Motta. În ciuda faptului că Bologna a spus clar că va face tot posibilul pentru a-și păstra antrenorul la Dall'Ara, pare din ce în ce mai probabil ca Juventus să fie cea care va avea câștig de cauză.

Advertisement
Advertisement

Juventus are pregătit pentru el un contract pe trei ani în valoare de 3,5 milioane pe sezon. Pe acest front, Cristiano Giuntoli așteaptă doar un semn din partea italo-brazilianului pentru a da lovitura și a finaliza operațiunea.

Tranzacție și nu negociere. Și da, pentru că lui Motta îi expiră contractul, motiv pentru care Bologna nu va avea de ales decât să accepte decizia antrenorului său care, în ajunul provocării împotriva viitoarei sale echipe, a recunoscut: "Există un singur om care este indispensabil și acela este Saputo".

Față în față

O decizie care, potrivit Gazzetta dello Sport, a fost deja discutată: "În câteva ore, Thiago Motta îi va comunica președintelui Bolognei, Joey Saputo, decizia luată: va fi la revedere. Rossoblù, care așteaptă semnale de luni de zile, au înțeles tendința de ceva vreme: nici măcar în ziua petrecerii pentru calificarea în Liga Campionilor de pe Dall'Ara nu a venit o confimare din partea antrenorului italo-brazilian, care a dorit întotdeauna să aștepte o întâlnire față în față cu numărul unu al Rossoblu.

O discuție care ar putea avea loc astăzi sau mâine și în timpul căreia președintele Bolognei va face ultima încercare: "Președintele va aduce argumentele deja dezvăluite în ultimele zile, adică un plan de trei ani care include investiții de 100 de milioane în ideea de a construi o nouă Atalanta, dorința de a-l păstra pe Calafiori (și zidul va fi ridicat) și poate chiar o mai mare "mobilitate" pentru antrenor pe piață. Cu toate acestea, chiar și Saputo este conștient că atunci când Juve este de partea cealaltă, totul devine mai dificil.”