Tribal Football

Liber pentru Allegri, ușă deschisă pentru Motta! Juventus schimbă antrenorul

Max Allegri salută galeria după ce Juve a cucerit Coppa Italia
Max Allegri salută galeria după ce Juve a cucerit Coppa ItaliaProfimedia
După două mandate petrecute pe banca tehnică a Bătrânei Doamne și o perioadă în care a cucerit douăsprezece trofee, era lui Massimiliano Allegri s-a încheiat.

Victoria din Cupa Italiei în fața Atalantei (scor 1-0) a fost ultimul episod pentru Max Allegri la Juventus. Deși a cucerit un nou trofeu după o pauză de trei ani, antrenorul în vârstă de 56 de ani nu a fost iertat de conducere pentru ieșirile nervoase din timpul partidei care a avut loc pe Stadio Olimpico din Roma, acolo unde Allegri a jignit un oficial și a fost eliminat.

Advertisement
Advertisement

Așadar, tehnicianul părăsește echipa cu două etape rămase de disputat din actuala stagiune din Serie A, acolo unde Juventus va juca în deplasare chiar cu Bologna, revelația acestui sezon care va merge în grupele Champions League din sezonul următor, însă posibil fără antrenorul Thiago Motta, despre care se spune tot mai des că îi va succede lui Allegri. 

În ultima etapă din sezon, Juventus va primi pe teren propriu vizita celor de la Monza, o partidă la finalul căreia Allegri ar fi sperat că își poate lua rămas bun de la fani pe Allianz Stadium.

Cu toate astea, Allegri iese cu fruntea sus din această experiență, fiind unul dintre cei mai de succes antrenori de la Juventus din toate timpurile. Cu ultima Cupă a Italiei a devenit și antrenorul cu cele mai multe victorii în competiție, în timp ce pentru club a fost cea de-al 15-lea trofeu Coppa Italia.

Allegri a câștigat un total de douăsprezece trofee la Juventus: 5 titluri de ligă, 2 Supercupe și 5 Cupe Italiei. În finala Champions League a ajuns de două ori, însă Juve a pierdut în ultimul act de fiecare dată.