Tribal Football

"Manchester City poate scrie istorie", spune Rodri

Rodri
RodriProfimedia
Rodri a declarat că Manchester City este pregătită să rescrie cartea recordurilor, devenind prima echipă care câștigă patru titluri consecutive în prima ligă engleză, după victoria cu 2-0 pe terenul lui Tottenham, marți.

Erling Haaland a marcat de două ori în repriza secundă și a ajuns la 38 de goluri marcate în acest sezon.

Advertisement
Advertisement

Victoria i-a adus lui City două puncte avans față de Arsenal în fruntea clasamentului.

Oamenii lui Pep Guardiola primesc duminică pe Etihad pe West Ham, în timp ce Arsenal primește vizita lui Everton.

Harta de pase a lui Rodri
Harta de pase a lui RodriAFP / Opta by StatsPerform

"Este incredibil pentru noi. Încă un meci, dar efortul pe care l-am făcut astăzi a fost incredibil",  a declarat Rodri pentru Sky Sports.

"Știm că nu a fost cea mai bună prestație a noastră, dar am venit aici să câștigăm și asta facem".

Cu toate acestea, spaniolul a avertizat împotriva unei reeditări a ultimei zile din urmă cu doi ani, când City a trebuit să revină de la 2-0 pe finalul meciului cu Aston Villa pentru a câștiga cu 3-2 și ai- sufla titlul lui Liverpool.

"Avem experiența din meciul cu Aston Villa. Știm că va fi greu, dar cu jucătorii noștri, cu publicul nostru, știm că putem scrie istorie."

Clasament Premier League
Clasament Premier LeagueFlashscore

Într-o seară tensionată în nordul Londrei, Arsenal avea nevoie ca rivalii locali să îi facă o favoare, iar Tottenham i-a speriat pe cei de la City.

Portarul înlocuitor Stefan Ortega a fost nevoit să facă trei parade cruciale, inclusiv într-un duel unu la unu cu Son Heung-min, după ce l-a înlocuit pe Ederson.

Statistici Ortega
Statistici OrtegaAFP / Opta by StatsPerform

Brazilianul a suferit o lovitură la cap în duelul cu Cristian Romero.

"Acesta este fotbalul. Cred că avem cel mai bun atacant din lume și astăzi a făcut diferența. A fost pur și simplu incredibil. Am fost conduși cu 1-0, trei parade excepționale. Știu că Edi a fost supărat, dar înlocuirea are sens pentru că a avut o comoție", a adăugat Rodri.