Tribal Football

Guardiola se stal trenérem roku v Premier League, prestižní ocenění získal popáté v kariéře

Pep Guardiola se čtvrtou ligovou trofejí v řadě.
Pep Guardiola se čtvrtou ligovou trofejí v řadě.Reuters
Čtvrtý ligový titul v řadě. Pep Guardiola (53) dovedl Manchester City v Premier League k nevídanému úspěchu a po zásluze byl v úterý vyhlášen manažerem roku nejprestižnější klubové soutěže světa. Uznávaný kouč ovládl exkluzivní trofej popáté v kariéře a podruhé v řadě.

V minulosti se španělský lodivod, který přišel do Manchesteru v roce 2016, radoval z tohoto ocenění ve čtyřech případech a se šesti ligovými tituly je aktuálně druhým nejúspěšnějším trenérem v historii anglického fotbalu.

Advertisement
Advertisement

"Tohle ocenění odráží tvrdou práci a vynikající výsledky všech lidí napříč všemi odděleními," řekl Guardiola.

"Jsem hrdý na to, že mohu být manažerem této skupiny hráčů a každý den pracovat po boku skvělých trenérů a pomocného personálu. Získání čtyř titulů v řadě je jedním z největších úspěchů mé kariéry. Je to nejtěžší liga na světě a naši soupeři hrají neuvěřitelný fotbal," dodal Španěl, který patří k lavičce Manchesteru City už více než 2800 dní.

Guardiola předčil konkurenci v podobě Mikela Artety z Arsenalu, Unaie Emeryho z Aston Villy, Andoniho Iraoly z Bournemouthu a Jürgena Kloppa z Liverpoolu. Třiapadesátiletý manažer však po nedělním zápase proti West Hamu, který zajistil Citizens čtvrtý titul v řadě, naznačil, že je blíže k odchodu než k setrvání a příští sezona pro něj bude dost možná v Manchesteru poslední.

Tabulka Premier League