Tribal Football

Další možná náhrada za Tuchela. Bayern projevil zájem o Belgičana Kompanyho

Kompany dovedl Burnley v sezoně 2022/23 k vítězství v Championship.
Kompany dovedl Burnley v sezoně 2022/23 k vítězství v Championship.Profimedia
Zajímavý vývoj má situace v mnichovském Bayernu, který stále hledá nového trenéra. Bavorský celek během uplynulých měsíců odmítlo několik zajímavých jmen a zástupci tak hledají i mezi nečekanými kandidáty, posledním jménem na seznamu je Vincent Kompany (38).

Kompany německé prostředí velmi dobře zná díky aktivní kariéře, během níž dva roky působil v defenzivě Hamburku. V současné době je manažerem Burnley a v anglickém klubu zažil vzestup i pád. Minulý rok dokázal s Clarets postoupit do Premier League, po jednom roce se však klub vrací zpět do Championship.

Advertisement
Advertisement

Bayern podle médií Kompanyho již kontaktoval a zjišťoval, zda by Belgičan neměl zájem o návrat do 1. Bundesligy. Sám kouč hovor údajně uvítal a je otevřen dalším diskuzím.

Na lavičce Bayernu po roce a čtvrt končí Thomas Tuchel a jeho nástupce bude mít jasný úkol v podobě návratu klubu na mistrovský trůn, z něhož ho letos po jedenácti letech sesadil Leverkusen. Tento úkol nepřijali Xabi Alonso, Julian Nagelsmann ani Ralf Rangnick. Všichni zmínění se rozhodli pokračovat v rozdělané práci jinde.