Tribal Football

Poslední tiskovka. Tuchel se na pokračování s Bayernem nedohodl, po sezoně skončí

Thomas Tuchel uvedl, že se jedná o jeho poslední tiskovku v Bayernu.
Thomas Tuchel uvedl, že se jedná o jeho poslední tiskovku v Bayernu.FC Bayern Mnichov
Thomas Tuchel (50) v pátek udělal tlustou čáru za spekulacemi ohledně možného setrvání v Bayernu Mnichov. Bavorský klub svolal tiskovou konferenci, na níž kouč potvrdil svůj letní odchod z klubu.

Tuchel přišel do Mnichova loni v březnu po odvolání Juliana Nagelsmanna a podepsal kontrakt do roku 2025. Už v průběhu aktuální nepříliš vydařené sezony, v níž jedenáctiletou vládu Bayernu v bundeslize ukončil Leverkusen, ale klub oznámil předčasný rozchod s koučem.

Advertisement
Advertisement

Vedení začalo s hledáním nového trenéra už v únoru a po sérii odmítnutí se spekulovalo i o setrvání Tuchela. Agent padesátiletého kormidelníka dokonce před několika dny přicestoval do Německa a společně se svým klientem o této možnosti jednal. O setrvání kouče stály i klubové opory Thomas Müller, Manuel Neuer či Harry Kane, přání se jim ovšem nesplní.

"Tohle je moje poslední tisková konference na Säbener Straße," oznámil Tuchel na úvod.

"V platnosti zůstává dohoda z letošního února. Znovu jsme o všem jednali, ale nedospěli jsme k dohodě," prozradil dále.

Tuchel dříve vedl Mainz, Dortmund, PSG a Chelsea a s hráči Bayernu se rozloučí po zítřejším utkání na půdě Hoffenheimu. Z uvažovaných kandidátů na jeho místo už dříve vypadli Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Xabi Alonso nebo Unai Emery, dalšími jmény na hodně dlouhém seznamu jsou Julen Lopetegui, Hansi Flick či Zinedine Zidane.