Tribal Football

Anglie v generálce zklamala, Islandu nedala ve Wembley ani gól a prohrála. Německo rozhodlo v závěru

Anglii nezachránil ani Harry Kane.
Anglii nezachránil ani Harry Kane.AFP
Fotbalisté Anglie prohráli v přípravném duelu před Eurem ve Wembley s Islandem 0:1. Překvapení přišlo již ve 12. minutě, kdy dvojku londýnského Arsenalu Aarona Ramsdalea (26) překonal přízemní ranou Jón Dagur Thorsteinsson (25). Šokující výsledek umocnil poměr střel na branku, kterých si outsider připsal značně více než hvězdami nabitý Albion. Předvedený výkon svěřenců Garetha Southgatea tak otřásl predikcemi, jak dopadne nadcházející Euro.

Anglie – Island 0:1

Angličané ve 12. minutě překvapivě obdrželi první branku, když Thorsteinsson zaskočil Ramsdalea přízemní ranou na přední tyč. Na druhé straně získal po chybě defenzivy míč ve výhodné pozici Cole Palmer, jeho pohotovou ránu však ztečoval na roh jeden z obránců.

Advertisement
Advertisement

Záložník londýnské Chelsea o sobě dal vědět i ve 28. minutě. Nadýchaným centrem vyzval ke skórování Harryho Kanea, ten však sám před brankou trestuhodně přestřelil.

Statistiky utk
Statistiky utkLivesport

Ve druhém poločase pálil za Albion jako první Phil Foden, pokus se mu však vykroutil mimo tři tyče. Na druhé straně sedla rána Andrimu Gudjohnsenovi, jenže na správném místě stál připravený Ramsdale.

Island poté zahrozil znovu, tentokrát z protiútoku. Sverrir Ingi Ingason byl blízko vstřelenému gólu, ale nedokázal po dlouhém sprintu dobře zakončit. Mizérii trápících se Angličanů podrthla statistika střel na bránu, mezi tři tyče totiž zamířili pouze jednou za celých 90 minut zápasu.

Německo – Řecko 2:1

Fotbalisté Německa zvítězili na domácím trávníku v posledním přípravném duelu před Eurem nad Řeckem 2:1. Po první půli sice prohrával Die Mannschaft vinou Manuela Neuera, nicméně po změně stran se dokázal vzchopit. Vyrovnávací gól obstaral Kai Havertz, vítěznou trefu si pak připsal v úplném závěru Pascal Gross. Hostitelé evropského šampionátu se tak po nepříliš působivém výkonu vítězně naladili na skupinovou fázi.

St
StLivesport

Polsko – Ukrajina 3:1

Polští fotbalisté se v předposledním přípravném duelu před Eurem dobře naladili, když na domácí půdě porazili Ukrajinu 3:1. O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto již po půl hodině, když si díky druhému úspěšně zahranému rohovému kopu vypracovali bíločervení tříbrankový náskok. Ačkoliv se ukrajinské reprezentaci podařilo krátce před změnou stran snížit, dále se k vytržení pomyslných tří bodů z pařátů Orlů nepřiblížila.

Statistiky utk
Statistiky utkLivesport

Výsledky přípravných utkání