Tribal Football

TOP 6 talentů, kteří mohou zazářit na Euru: Šestnáctiletá hvězda z Barcelony i motor PSG

Lamine Yamal patří mezi nejtalentovanější hráče světa.
Lamine Yamal patří mezi nejtalentovanější hráče světa.Profimedia
Mistrovství Evropy je jednou z největších fotbalových scén, která přitahuje pozornost špičkových mezinárodních klubů. Pedri, Renato Sanches a Kingsley Coman v minulosti využili záře reflektorů, ale kdo to bude dál? Toto jsou nejslibnější nováčci na mistrovství Evropy 2024 v Německu.

Aleksandar Pavlovič (20)

(Německo, Bayern Mnichov, defenzivní záložník)

Advertisement
Advertisement

Tento mladík byl světlým bodem v sezoně německých rekordmanů bez titulu. Svůj březnový debut za německou reprezentaci po zařazení do nominace proti Francii a Nizozemsku zmeškal kvůli angíně, v pondělí proti Ukrajině si to ale vynahradil, když odehrál závěrečných 20 minut.

Mladý záložník byl v centru pozornosti už v semifinále Ligy mistrů. Na mistrovství Evropy může rodák z Mnichova udělat další krok na cestě k tomu, aby se stal klíčovým hráčem.

Pavlovi
PavloviLivesport

Lamine Yamal (16)

(Španělsko, FC Barcelona, křídelník)

Španělský reprezentant je v současnosti pravděpodobně největším talentem světového fotbalu. Od svého ligového debutu v 15 letech odehrál již 51 soutěžních zápasů jako profesionál a v Barceloně se etabloval jako klíčový hráč. Není se tedy co divit, že je již nějakou dobu srovnáván s ikonou klubu Lionelem Messim.

Yamal je nejmladším střelcem La Ligy a od svého debutu drží tento rekord i v národním týmu. Mistrovství Evropy bude pro stále teprve šestnáctiletého hráče první příležitostí předvést své schopnosti v záři reflektorů.

Je mu teprve 16 let, ale u
Je mu teprve 16 let, ale uAFP

Cole Palmer (22)

(Anglie, Chelsea, ofenzivní záložník)

V anglické Premier League byl tento záložník jedním z mála pozitiv v bídné sezoně Chelsea. V Manchesteru City nedokázal Palmer pod vedením Pepa Guardioly naplno předvést svůj potenciál, i proto se rozhodl pro změnu a zamířil do Londýna.

Tam okamžitě zapadl a stal se jedním z nejgólovějších záložníků v Evropě. Dvaadvacetiletý hráč bude chtít poprvé zazářit v dresu Three Lions na mistrovství Evropy, což vzhledem k uplynulé sezoně rozhodně není nic nereálného. V přípravě proti Bosně a Hercegovině navíc vstřelil svůj první gól za Anglii, když proměnil pokutový kop.

Palmer m
Palmer mOpta by Stats Perform

Warren Zaire-Emery (18)

(Francie, PSG, střední záložník)

Osmnáctiletý hráč je od minulé sezony nedílnou součástí týmu francouzského mistra PSG jako hnací síla ve středu pole. Zaire-Emery při svém debutu v národním týmu v listopadu 2023 vstřelil svůj první gól a nyní chce způsobit rozruch na evropském šampionátu v Německu.

Zaire-Emery je jedn
Zaire-Emery je jednAFP

Antonio Silva (20)

(Portugalsko, Benfica Lisabon, střední obránce)

Silva se během posledních dvou ročníků stal nedílnou součástí základní jedenáctky Benfiky Lisabon a dlouhodobě je spojován s předními evropskými kluby včetně Bayernu Mnichov.

Důrazný střední obránce má na kontě již devět startů za národní tým. Další dobré výkony na mistrovství Evropy by Silvovi a Benfice mohly v létě přinést vítanou finanční injekci. Jeho výstupní klauzule činí 100 milionů eur.

Antonio Silva slav
Antonio Silva slavAFP

Bart Verbruggen (21)

(Nizozemsko, Brighton, brankář)

Tento gólman od loňského léta střeží branku Brightonu v Premier League. Jednadvacetiletý fotbalista si udělal jméno v Německu, kde zazářil v mezistátním utkání proti Nagelsmannově týmu.

Pokud bude Verbruggen pokračovat ve skvělých výkonech i na mistrovství Evropy, bude na nejlepší cestě vydat se ve stopách brankářské legendy Edwina van der Sara.