Tribal Football

Sedmnáctka vstoupila do mistrovství Evropy kanonádou, domácí Kypr porazila 5:0

Čeští mladíci slaví jednu z pěti vstřelených branek.
Čeští mladíci slaví jednu z pěti vstřelených branek.x.com/ceskarepre_cz
Čeští fotbalisté do 17 let vstoupili do mistrovství Evropy na Kypru pohodlnou výhrou 5:0 nad domácím výběrem. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka ve svém prvním utkání skupiny A naprosto dominovali a souboj proti outsiderovi turnaje rozhodli už během prvního poločasu, v němž dali tři branky.

Kypr U17 – Česko U17 0:5

O české góly se podělilo pět různých střelců. V 26. minutě otevřel skóre střelou po zemi k zadní tyči Josef Kolářík, za další dvě minuty proměnil penaltu Marek Naskos a ještě do pauzy si pokus Matyáše Nechvátala srazil za čáru domácí gólman. V závěru se prosadili ještě dva střídající hráči. Nejprve v 81. minutě hlavičkoval přesně Ondřej Penxa a v třetí minutě nastavení uzavřel skóre Matěj Kvaček.

Advertisement
Advertisement

"Jsem moc rád za vítězný vstup do turnaje. Myslím, že v prvním poločase jsme hráli hodně intenzivně a s velkou kvalitou. Zaslouženě jsme se dostali do vedení. Ve druhém poločase se nám hra roztrhala, ale jsem rád, že jsme v závěru zápasu ještě dokázali skóre navýšit. Jsem spokojený s výsledkem i herním projevem," citoval web FAČR Žiláka, který u mužstva po šampionátu skončí.

Druhý zápas na turnaji bude české mladíky čekat ve čtvrtek proti Ukrajině, v neděli pak uzavřou skupinu proti Srbsku. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky. Česká sedmnáctka startuje na Euru poprvé od roku 2019, kdy prošla do čtvrtfinále.