Tribal Football

Přijde Slavia o talentovaného záložníka? O Čížka je zájem v Bundeslize i Serii A

Čížek přispěl k výhře nad Kyprem.
Čížek přispěl k výhře nad Kyprem.fotbal.cz
U pondělní dominantní výhry české sedmnáctky nad Kyprem v Larnace (5:0) byl i střední záložník slávistické mládeže Kryštof Čížek (16), jenž pobyl na trávníku kompletních devadesát minut.

Jak tento měsíc informoval deník Sport, sešívaný talent by mohl napodobit svého reprezentačního spoluhráče Adama Sosnu, jenž patří Juventusu, a vyzkoušet si zahraniční angažmá v Turíně.

Advertisement
Advertisement

Kolem vršovického teenagera však nekrouží pouze slavní Bianconeri z Juventus Stadium, ale také sedmý tým bundesligové tabulky Hoffenheim, za jehož áčko se v této sezoně prali Pavel Kadeřábek s Davidem Juráskem.

Právě exreprezentanta Kadeřábka a Čížka zastupuje stejná agentura (Sport Invest), která údajně nemá zájem o podpis první profesionální smlouvy se slavným "S". A pokud by se s ním šestnáctiletý středopolař rozhodl rozloučit, odstupné by bylo pouze tabulkové, čili v řádech několika milionů korun.

Perspektivní mladík, jenž začínal před deseti lety v Tempu Praha a do Slavie se přesunul v roce 2016, reprezentoval Česko i v kategoriích do patnácti a šestnácti let, s tím, že za sedmnáctku dosud nasbíral 13 mezinárodních startů.

Až půjdou Češi do akce proti Ukrajině (23. 5. v Paralimni) a Srbsku (26. 5. v Larnace), může se stát, že na tribuně budou právě pozorovatelé z německé i italské nejvyšší soutěže.

Přehled zápasu Kypr U17 – Česko U17 0:5