Tribal Football

Plzeň hlásí druhou letní posilu, z Hradce Králové přichází kanonýr Vašulín

Vašulín (vlevo) je nejnovější posilou Plzně.
Vašulín (vlevo) je nejnovější posilou Plzně.fcviktoria.cz
Fotbalisty Viktorie Plzeň posílil útočník Daniel Vašulín (26). Urostlý hráč přestoupil z Hradce Králové a na západě Čech podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem se natrvalo přesouvá stoper Filip Čihák (24), jenž poslední dvě sezony u "Votroků" hostoval. Oba kluby o tom informovaly na webu.

"Viktorka? Pro mě osobně obrovská výzva. Jak znám trenéra, příprava bude určitě náročná, ale přesně tak je to potřeba," řekl Vašulín, který si zahraje poprvé v pohárech. Třetí tým konečné tabulky čeká třetí předkolo Evropské ligy. "Poháry jsem ještě nehrál, pro každého hráče je to obrovské lákadlo. Už se těším, až to všechno příští týden vypukne," přidal bez pěti centimetrů dvoumetrový útočník.

Advertisement
Advertisement

Vašulín v Plzni obnoví spolupráci s trenérem Miroslavem Koubkem, pod kterým v Hradci Králové na začátku sezony 2021/22 debutoval v nejvyšší soutěži. "Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál," uvedl Koubek.

Va
VaLivesport

Vašulín před třemi lety pomohl Východočechům k postupu do první ligy, v níž má bilanci 92 zápasů a 20 gólů. "Dan nám již před časem řekl, že chce zkusit něco nového, projevil touhu odejít. Jednání s Plzní byla nejrychlejší, nejkorektnější a vše nakonec nabralo poměrně rychlý spád. Za Danův odchod obdržíme finanční kompenzaci. S Plzní jsme také domluvení na přestupech do našeho klubu," řekl sportovní ředitel Hradce Jiří Sabou.

Bývalý hráč Chrudimi je čtvrtým plzeňským přestupem během letní pauzy. První posilou se stal mládežnický reprezentant Tom Slončík, jenž přišel ze sestupujícího Zlína. Následně Západočeši přivedli na přestup z Vyškova liberijského obránce Sampsona Dweha a francouzského halvbeka nebo záložníka Cheicka Souarého, kteří ve Viktorii v uplynulé sezoně hostovali.

Čihák strávil v Hradci Králové poslední dvě sezony na hostování, brzdily ho ale zdravotní problémy. Přesto si ho "Votroci" nyní pojistili smlouvou na tři roky.