Tribal Football

Zkušeností máme víc než dost. Budeme potřebovat všech 26 hráčů, myslí si kapitán Anglie Kane

Harry Kane povede anglickou reprezentaci jako kapitán.
Harry Kane povede anglickou reprezentaci jako kapitán.Reuters
Hned polovinu anglické reprezentace čeká první velký turnaj. Kapitán Albionu Harry Kane (30) si však nemyslí, že by jeho mančaftu scházely zkušenosti. "Máme jich víc než dost," uvedl kanonýr Bayernu Mnichov, podle nějž se každý dostal do finální nominace právem.

Harry Maguire (63 startů) a Jack Grealish (36 startů). Dvě velmi diskutovaná jména. Fotbalisté manchesterských klubů se do výběru trenéra Garetha Southgatea pro evropský šampionát v Německu nakonec nevešli.

Advertisement
Advertisement

Kapitán Anglie Kane si i tak myslí, že výběru Three Lions zkušenosti neschází. "Je tu spousta hráčů, kteří hráli na dvou nebo třech turnajích. Vždycky se najdou nováčc, kteří si tady zaslouží být," řekl hvězdný střelec britským médiím.

"Pro kluky, kteří se na šampionát nedostali je... Je smutné vidět je odcházet. Ale trenér zkrátka musí přijímat těžká rozhodnutí," dodal Kane.

Útočník Bayernu Mnichov je v kabině úřadujících vicemistrů velmi důležitý. "Každý si vysloužil právo tady být. To jsme si ostatně řekli. Každý přináší do týmu něco jiného a pokud chceme být úspěšní, budeme potřebovat všech 26 hráčů," zdůraznil Kane.

Bývalý forvard Tottenhamu se ke konci sezony potýkal se zraněním zad, ale minulý týden se vrátil na trávník při výhře Anglie nad Bosnou a Hercegovinou (3:0) a hrál i v pátek proti Islandu (0:1)

Program Anglie nejen na bl
Program Anglie nejen na blLivesport

"Jsem v pořádku," řekl Kane o svém zdravotním stavu a dodal: "Podle plánu jsem měl proti Islandu odehrát 60 minut. Pro mě osobně to byl v tomto ohledu opravdu dobrý přípravný kemp. Mám za sebou dobrý týden tréninku, 30 minut proti Bosně a Hercegovině, několik dalších dní v zátěži a pak 60 minut s Islandem. Cítím se opravdu připravený."

Anglie zahájí své tažení na Euru 2024 16. června proti Srbsku.

Program Eura: Kdy hrají Češi?