Tribal Football

Trenér Dalič se omluvil chorvatským fanouškům: Doufám, že to byl jen špatný den

Chorvaté neprožili úspěšný vstup do šampionátu.
Chorvaté neprožili úspěšný vstup do šampionátu.TASR
Trenér Zlatko Dalič (57) se omluvil tisícům chorvatských fanoušků, kteří v sobotu zaplnili berlínský Olympiastadion, na němž Vatreni podlehli na úvod skupiny B Španělům. Daličovi svěřenci inkasovali třikrát už v první půli a na otočku se již nezmohli, navíc vyšli střelecky naprázdno.

Španělsko – Chorvatsko 3:0

Dalič dovedl Chorvatsko do finále mistrovství světa 2018 a semifinále mistrovství světa 2022. Na úvod letošního Eura však neměl důvod k radosti. "Byla tu skvělá atmosféra. Omlouvám se za dnešní špatný výkon. Nebyli jsme dostatečně agresivní," řekl po prohře.

Advertisement
Advertisement

Příznivci týmu kolem Luky Modriče výrazně převyšovali španělské fanoušky, ale na hřišti převzali iniciativu hráči La Roja. Mistři světa z let 2008 a 2012 skórovali v prvním poločase třikrát, přičemž do listiny střelců se zapsali Álvaro Morata, Fabián Ruiz a Dani Carvajal.

SestLivesport CZ+SK

Bouřlivá atmosféra nedokázala Chorvaty povzbudit ani k jediné přesné střele. "Doufám, že to byl jen špatný den," řekl Dalič, jehož svěřenci se v příštím utkání skupiny B utkají s Albánií a poté nastoupí proti Itálii.

"Nezačali jsme špatně, ale Španělé dávali góly z každé šance, kterou měli. Mají skvělý tým a výborné hráče. Byli lépe připraveni než my. Nemůžu říct, že by nás překvapili, čekali jsme, že dnes budou dobří. Měli jsme dobré šance, ale neproměnili jsme je. Soupeř vyhrál zaslouženě a patří mu gratulace," řekl záložník Lovro Majer.

Program Eura: Kdy hrají Češi?