Tribal Football

SESTŘIH: Stanciu parádním gólem nasměroval Rumunsko k jednoznačné výhře 3:0 nad Ukrajinou

Updated
Obrovská radost Rumunů po krásném gólu Stancia.
Obrovská radost Rumunů po krásném gólu Stancia.AFP
Fotbalisté Ukrajiny podlehli v prvním kole skupiny E mistrovství Evropy Rumunsku 0:3. Na svou premiéru na Euru určitě nebude vzpomínat v dobrém brankář Andrij Lunin (25), který vychytal Realu Madrid titul v La Lize a výrazně pomohl k vítězství v Lize mistrů. Při vysoké prohře modrožlutých totiž ve 29. minutě chyboval v rozehrávce, což následně exkluzivní ranou zpoza vápna potrestal bývalý hráč obou pražských "S" Nicolae Stanciu (31), a po změně stran pod jeho tělem propadl dalekonosný pokus Razvana Marina (28). Tricolorii se tak dočkali teprve druhého vítězství na turnaji nejlepších týmů starého kontinentu, to první zapsali před necelými 24 lety.

Rumunsko – Ukrajina 3:0

Do žluta zbarvené ochozy mnichovské Allianz Areny v úvodu sledovaly územní převahu ukrajinských fotbalistů, ta ale k ohrožení brány Florina Nity dlouho nevedla. Pasivní Rumuny probudila až takřka po půlhodině chyba Lunina. Jeho nepřesné rozehrávky se zmocnil Dennis Man, předložil míč na hranici šestnáctky Stanciuovi a někdejší záložník Sparty či Slavie jej nádhernou ranou z první uklidil k zadní tyči.

Advertisement
Advertisement

Ještě před odchodem do šaten ukázal Stanciu něco ze svého umu podruhé. Balon přímo z rohového kopu zatočil tak přesně, až jím orazítkoval břevno Luninovy branky.

Sest

Gólman Realu Madrid si k nelibosti ukrajinských fanoušků vybral krátce po změně stran další slabou chvilku. Razvan Marin se sice v 53. minutě do míče z druhé vlny opřel tvrdě, jeho střela, na kterou si Lunin sáhl a která nakonec zapadla k zadní tyči, ale rozhodně nebyla nechytatelná.

Totální kolaps hráčů v modrém pokračoval o čtyři minuty později. Man zasekl na pravé straně šestnáctky protihráče, našel nikým nehlídaného Denise Draguse, jenž zakončením do odkryté branky bez problému zvýšil na 3:0. S blížícím se závěrem se Ukrajinci konečně trochu vrátili do hry, jenže navzdory několika slibným šancím včetně břevna střídajícího Romana Jaremčuka na jasné porážce už nic nezměnili.

Statistiky z
Statistiky zOpta by Stats Perform