Tribal Football

Postup z prvního místa je velmi důležitý. Chceme všechno vyhrát, burcuje Nagelsmann

Julian Nagelsmann dovedl na úvod Eura domácí Německo ke dvěma výhrám.
Julian Nagelsmann dovedl na úvod Eura domácí Německo ke dvěma výhrám.Profimedia
Fotbalisté Německa si středeční výhrou 2:0 nad Maďarskem jako první zajistili na Euru účast v osmifinále, kouč Julian Nagelsmann (36) ale ujistil, že jeho tým v závěrečném duelu skupiny A nic nepodcení. Podle šestatřicetiletého trenéra je pro výběr pořadatelské země důležité postoupit z prvního místa a udržet se na vítězné vlně.

"Chceme vyhrát všechny zápasy na turnaji, každý další úspěch povzbudí tým a vyšle signál našim soupeřům. Postup z prvního místa je pro nás velmi důležitý," řekl Nagelsmann na tiskové konferenci.

Advertisement
Advertisement

Německo má v čele tabulky dvoubodový náskok na Švýcarsko, s nímž se střetne v neděli v závěrečném kole. Domácím stačí remíza k udržení první příčky, která by znamenala v osmifinále duel proti druhému celku skupiny C s Anglií, Dánskem, Srbskem a Slovinskem. Ze druhé příčky skupiny A se půjde na druhý tým "skupiny smrti", v níž je Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Albánie.

Mapa p
Mapa pOpta by Stats Perform

"Nechci koukat takhle daleko, pro mě je podstatný nejbližší zápas. Nikdo ho za nás nevyhraje. I proti Maďarsku to byl velmi těžký duel, ale tým ukázal, že dělá pokroky. Před rokem v říjnu bychom takové utkání 2:0 rozhodně nevyhráli," podotkl Nagelsmann, jenž je ve funkci právě od loňského podzimu.

Němci zdolali Maďary po třech nezdarech ve vzájemných zápasech a jejich trenér si pochvaloval atmosféru ve Stuttgartu. "Na stadionu bylo opravdu hodně hlučno, skvělá atmosféra. Máme v týmu spoustu úspěšných a zkušených fotbalistů, ale i pro ně je to zážitek. Fanoušci sní o titulu a na nás je, aby to pokračovalo co nejdéle," dodal Nagelsmann.

Sest

Program Eura: Kdy hrají Češi?