Tribal Football

Musíme být odvážnější a přímočařejší, myslí si Spalletti po těsném triumfu nad Albánií

Italskému trenérovi se místy nelíbil výkon týmu.
Italskému trenérovi se místy nelíbil výkon týmu.Reuters
Trenér Luciano Spalletti (65) by chtěl po těsné výhře 2:1 nad Albánií na úvod Eura 2024 zlepšit hru svého týmu. Podle italského kouče musí být jeho tým v zápase se Španělskem odvážnější a přímočařejší.

Itálie – Albánie 2:1

Obhájci titulu inkasovali už po 23 sekundách, tudíž dostali nejrychlejší gól v historii evropských šampionátů. Po 16 minutách hry však již vedli a Albánii prakticky nic nedovolili. Další trefu už ale Italové nepřidali a o první tři body ve skupině B se museli strachovat až do závěrečného hvizdu.

Advertisement
Advertisement

Spalletti však prohlásil, že jeho tým ukázal charakter, když se vzpamatoval z brzkého gólu a ukázal soudržnost, která výběru dobře poslouží v případě postupu ze skupinové fáze. "Vypnuli jsme, ale musím ocenit chuť snažit se hrát fotbal, i když se nám nedařilo," řekl novinářům.

SestLivesport CZ+SK

Kormidelníkovi úřadujících mistrů Evropy je jasné, že se Squadra Azzurra musí zlepšit, pokud chce uspět proti Španělsku, které ve sobotu smetlo Chorvatsko 3:0. "Je spousta věcí, které musíme zlepšit. Mysleli jsme si, že jsme v mnoha aspektech lepší. Musíme být odvážnější, čistší ve způsobu, jakým stavíme hru," poznamenal Spalletti.

"Musíme se rychleji pohybovat s míčem, místy jsme si počínali velmi špatně. Proti Španělům ale budeme mít pravděpodobně více šancí posunout míč dopředu, protože mají tendenci být agresivnější v napadání a presinku. Možná budeme mít více prostoru, abychom skutečně hráli za jejich obrannou linií," předpověděl.

Program Eura: Kdy hrají Češi?