Tribal Football

Koeman bere na Euro i nedávno zraněné De Jonga a Depaye, naopak chybí Timber či Maatsen

Memphis Depay v závěrečné nominaci nechybí.
Memphis Depay v závěrečné nominaci nechybí.AFP
Trenér nizozemské fotbalové reprezentace Ronald Koeman (61) zařadil do konečné nominace na mistrovství Evropy i barcelonského záložníka Frenkieho de Jonga (27) a útočníka Memphise Depaye (30) z Atlétika Madrid, kteří měli v poslední době zdravotní problémy. Kvůli zranění kolena z nedávného finále Italského poháru přijde o šampionát záložník Bergama Marten de Roon (33).

Koeman ve středu oznámil jména 26 hráčů, které vezme na turnaj v Německu. Z širšího výběru kromě De Roona vypadli i záložník Feyenoordu Quinten Timber, brankář Sparty Rotterdam Nick Olij a obránce Dortmundu Ian Maatsen, kterého čeká v sobotu finále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Za národní mužstvo z nich dosud nastoupil jen Timber, a to v jednom zápase.

Advertisement
Advertisement

V nominaci je bývalý reprezentační kapitán Georginio Wijnaldum, který loni přestoupil z Paris St. Germain do Saúdské Arábie a v posledních osmi utkáních nizozemského výběru hrál jen jednou. Depay kvůli opakovaným zraněním za národní tým za poslední dva roky absolvoval jen čtyři zápasy.

Brankářskou trojici tvoří Justin Bijlow, Mark Flekken a Bart Verbruggen, kteří mají dohromady na kontě jen 20 reprezentačních startů.

Nizozemsko se na mistrovství Evropy ve skupině D utká s Polskem, Francií a Rakouskem.

Nominace Nizozemska na ME:

Brankáři: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Obránci: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter Milán), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern Mnichov), Micky van de Ven (Tottenham), Stefan de Vrij (Inter Milán).

Záložníci: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milán), Jerdy Schouten, Joey Veerman (oba PSV Eindhoven), Georginio Wijnaldum (al-Ittifák).

Útočníci: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (oba Ajax Amsterodam), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (Lipsko), Wout Weghorst (Hoffenheim).

Kompletní nominace na Euro: Jsou známé skoro všechny týmy, soupisky se ještě zúží