Tribal Football

V předběžné nominaci Anglie na Euro schází Rashford, Sterling či Henderson

Kane, Foden ani Saka v nominaci Anglie na Euro nechybí.
Kane, Foden ani Saka v nominaci Anglie na Euro nechybí.Profimedia
Vicemistr Evropy z roku 2021 Marcus Rashford (26) chybí v širší nominaci anglických fotbalistů na kontinentální šampionát v Německu. Do výběru 33 hráčů se trenérovi Garethovi Southgateovi nevešel ani zkušený záložník Jordan Henderson (33).

Útočník Manchesteru United Rashford odehrál za národní tým 60 zápasů a vstřelil 17 gólů, včetně tří na mistrovství světa v Kataru 2022. V této sezoně se však potýkal s poklesem formy a v Premier League se trefil jen sedmkrát.

Advertisement
Advertisement

Bývalý kapitán Liverpoolu Henderson loni překvapil odchodem do saúdskoarabského Al Ittifaqu, odkud se letos v lednu přesunul do Ajaxu Amsterdam. V týmu není ani útočník Chelsea Raheem Sterling.

Southgate naopak do předběžné nominace zařadil několik hráčů bez dosavadních reprezentačních zkušeností, například liverpoolské duo Curtis Jones, Jarell Quansah, obránce Evertonu Jarrada Branthwaitea a Adama Whartona z Crystal Palace.

Na 26 hráčů zúží Southgate kádr při uzávěrce nominací 7. června. Na Euru v Německu se Anglie utká ve skupině C se Slovinskem, Dánskem a Srbskem.

Předběžná nominace Anglie na Euro:

Brankáři: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)

Obránci: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)

Záložníci: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)

Útočníci: Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern Munich), James Maddison (Tottenham Hotspur), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)