Tribal Football

Expert Brožek o zápasu dne: Anglie bude dominovat. Bellingham může hrát o pozici níž

Jakub Burian a Miloslav Brožek v zápasovém studiu Livesportu.
Jakub Burian a Miloslav Brožek v zápasovém studiu Livesportu.Livesport
Livesport se zahájením Eura 2024 přidal další platformu pro fanoušky – zápasové studio. To doprovází každý hrací den evropského šampionátu v Německu a jeho tématem je vždy šlágr programu příslušného dne. Tentokrát jde o zápas Srbska s Anglií, který rozebral někdejší skaut Slavie a v současnosti trenér Sigmy Olomouc B Miloslav Brožek.

Srbsko – Anglie (21:00+audiokomentář)

Před šlágrem nedělního programu se mezi fotbalovou veřejností přetřásá pozice Judea Bellinghama, která je v národním týmu defenzivnější než ta, jíž anglický středopolař zastává v Realu Madrid. "Je to úžasný hráč a nebude problém, aby hrál o pozici níž," uvedl Brožek v zápasovém studiu a dodal: "Ve středu pole by mohla vznikat rotace."

Advertisement
Advertisement

Od léta nový kouč olomoucké rezervy se pozastavil také nad šířkou kádru Albionu na probíhajícím Euru. "Jsem moc zvědavý na sestavu. Třeba takový Jarrod Bowen měl fantastickou sezonu. Nebo Eze... Jsou tam hráči, kteří mají kvalitu, která bude rozdílová při střídání," uvedl expert Livesport Zpráv.

Studio s expertem Miloslavem BroLivesport

"Anglie asi bude dominovat na míči, protože Aleksandar Mitrovič, pokud bude hrát, není žádný sprinter, který bude neustále intenzivně napadat. Srbové však mohou být na míči velmi šikovní," upozorňuje bývalý kouč Táborska či Opavy.

Program Eura: Kdy hrají Češi?