Tribal Football

Co neminout před startem Eura: Program, nominace, exkluzivní rozhovory i vylepšení aplikace

Co neminout před startem Eura: Program, nominace, exkluzivní rozhovory i česká inventura
Co neminout před startem Eura: Program, nominace, exkluzivní rozhovory i česká inventuraProfimedia
Fotbalová veřejnost na starém kontinentu se třese napětím. Už za pár hodin zahájí domácí Německo se Skotskem v pořadí 17. mistrovství Evropy. Jaká jména se na Euru představí? Kdy, kde a s kým budou hrát Češi? Proč podle experta Jana Morávka národní tým postoupí ze skupiny? A jak bude vypadat úvodní jedenáctka realizačního týmu Ivana Haška? Nejen na tyto otázky přinášejí před úvodním hvizdem evropského šampionátu odpovědi Livesport Zprávy.

Program Eura: Kdy hrají Češi?

Fotbalová veřejnost upírá zrak do Německa, kde se 24 reprezentací utká o trofej pro nejlepší tým starého kontinentu. Za vysněným cílem však vede dlouhá cesta, 10 stadionů totiž hostí hned 51 zápasů. Jaký je kompletní program 17. Eura?

Advertisement
Advertisement
Livesport Daily #280: Slovensko mLivesport

Největší favorité

Německo, Francie, Itálie, Španělsko... Zazáří Kylian Mbappé? Nebo snad Squadra Azzurra obhájí zlato? Kdo vlastně vyhraje Euro? Livesport Zprávy nabízí profily největších favoritů.

Mezi nejv
Mezi nejvAFP

Kompletní nominace

Mistrovství Evropy je za dveřmi a trenéři národních týmů už rozhodli o tom, kdo si na největší fotbalové události letošního roku zahraje. Podívejte se, které hráče můžeme v červnu a červenci na německých hřištích sledovat. Kdo třeba může naskočit do úvodního zápasu mezi Německem a Skotskem?

EURO preview: NLivesport

Souček: Mentální příprava je těžší

Ve čtvrtek jsme vám v podcastu Livesport Daily nabídli exkluzivní rozhovor s reprezentačním kapitánem Tomášem Součkem. Tato epizoda vznikla ve spolupráci s firmou Adidas a s Tomášem jsme se obsáhle bavili o psychickém tlaku, který zažívá špičkový fotbalista ať už na klubové nebo na reprezentační scéně.

Česká inventura

Příprava je minulostí, už v úterý nastoupí fotbalová reprezentace ke svému úvodnímu utkání na mistrovství Evropy v Německu. A fanoušci teď vehementně diskutují o tom, jak bude vypadat zahajovací jedenáctka. Livesport Zprávy přinášejí situační zprávu o stavu jednotlivých řad národního týmu, všechny pro ně navíc okomentoval expert Jakub Podaný.

Petit: Mbappé bude tváří Francie

Francouzský mistr světa z roku 1998 Emmanuel Petit v exkluzivním rozhovoru pro anglickou redakci Livesport Zpráv říká, že národní tým se musí na Euru 2024 pořádně předvést a dát zapomenout na šokující vyřazení Švýcarskem z posledního evropského šampionátu. Podporuje také megahvězdu Kyliana Mbappého, aby po konečně vyřešeném odchodu z PSG byl klíčovou tváří celého mužstva.

Livesport Daily #278: Favorit Eura? Německo. Překvapit může Rakousko, říká novinář VráblikLivesport

Češi postoupí, věří Morávek

Ve skupině F se kromě českého týmu představí Portugalsko, Gruzie a Turecko. "Naše skupina by podle mě mohla být jednou z těch dvou, ze kterých postoupí jenom dva týmy. Vychází mi to na Portugalsko a na nás, tak snad to dobře dopadne a tyhle dva týmy skutečně půjdou dál," vidí české naděje optimisticky Morávek.

Cesta na EURO: Skupina FLivesport

Dresy všech účastníků

Nike, Adidas, Puma, Joma či Macron. Fotbalisté se budou na blížícím se Euru prohánět ve zbrusu nových dresech. Jak si ve vašich očích vede česká sada v porovnání s evropskou konkurencí?

Obh
ObhAdidas

Příběh míčů

Každé mistrovství Evropy ve fotbale je něčím specifické. Společně s výsledky, samotnými výkony nebo parádními góly fanouškům utkví v paměti také stadiony nebo celková atmosféra, která v dané pořadatelské zemi během turnaje panovala. Totéž platí o oficiálních míčích turnaje. Ohlédnutí za jejich historií vyvolává nostalgické vzpomínky.

P
PUEFA

Tým, který fanoušci na Euru neuvidí

Byť se na evropském šampionátu představí největší fotbalové hvězdy starého kontinentu, řada jich bude chybět. A nikoli vinou zranění. Euro se nebude týkat mnoha hráčů, jejichž národní týmy se do Německa vůbec neprobojovaly. Jak vypadá nabitá družina, kterou by gólově táhl norský kanonýr Erling Haaland a jejíž obranu by dirigoval Černohorec Stefan Savič?

Ide
IdeLivesport

Stadiony: Polovina ze druhé ligy i 30 tun těžká kostka

Jaké to je hrát na stadionech, kde za pár dní vypuknou bitvy na mistrovství Evropy? Někdejší bundesligový záložník a expert Livesport Zpráv Jan Morávek je všechny velmi dobře zná. Na všech si totiž zahrál.

V Hamburku odehraj
V Hamburku odehrajAFP

Výkony fotbalistů v reálném čase

Vedle bohatého zpravodajství Livesport samozřejmě přináší řadu vylepšení, která jsou spojena s konkrétními hráči, týmy a zápasy. Během šampionátu tak můžete průběžně monitorovat a srovnávat hodnocení u každého z fotbalistů na jeho profilové stránce. Hráčský rating navíc můžete sledovat v reálném čase v průběhu každého zápasu. Nová funkce je dostupná v prohlížeči i v aplikaci pro iOS a Android, konkrétně pak na detailu utkání v záložce "Sestavy". Jak takový rating vzniká?

I takhle se m
I takhle se mAFP / Livesport

Vylaďte si upozornění pro každý tým či zápas

Pokud využíváte aplikaci Livesport na telefonu s operačním systémem Android, můžete si během Eura nastavit upozornění pro každý tým zvlášť. U všech účastnických zemí tedy lze dostávat notifikace na konečný výsledek, zatímco u svého národního týmu zvolíte detailní servis v podobě sestav, upomínek před zápasem nebo vstřelených gólů. I v tomto případě pro vás máme detailní článek a návod, jak si nastavit notifikace pro svém oblíbené zápasy a týmy.

Nov
NovLivesport