Tribal Football

Češi půjdou dál. Klíčový bude servis pro Schicka, myslí si expert Jan Morávek

Cesta na Euro: Skupina F.
Cesta na Euro: Skupina F.Profimedia
V pátek večer v Mnichově odstartuje fotbalové mistrovství Evropy, a tak je ideální část zaměřit se v seriálu Cesta na EURO na poslední skupinu F. V ní se kromě českého týmu představí Portugalsko, Gruzie a Turecko a svůj pohled experta tradičně dodal bývalý reprezentant, bundesligový záložník a expert Livesport Zpráv Jan Morávek (34).

"Naše skupina by podle mě mohla být jednou z těch dvou, ze kterých postoupí jenom dva týmy. Vychází mi to na Portugalsko a na nás, tak snad to dobře dopadne a tyhle dva týmy skutečně půjdou dál," vidí české naděje optimisticky Morávek.

Advertisement
Advertisement

"Myslím, že můžeme považovat za úspěch už jen to, že na EURU jsme, spousta asi i lepších reprezentací se tam nedostala. Kdybychom navíc ještě postoupili ze skupiny, byla by to skvělá záležitost. Extrémně důležité budou dvě věci – jak se naše obrana popasuje s velmi kvalitními ofenzivami soupeřů a pak také to, jaký servis bude dostávat Patrik Schick," přemítá Morávek a dodává: "V minulosti už Patrik ukázal, že když třeba z brejků dostane šance, tak je zvládá proměňovat s velkým přehledem."

Cesta na EURO: Skupina F.Livesport

"Kdybych měl vybrat nějakého zajímavého mladého hráče, na kterého se v této skupině těším, asi bych zvolil Portugalce Joãa Nevese z Benfiky. V devatenácti letech jde o zázračné dítě portugalského fotbalu, spekuluje se o tom, že má tržní hodnotu přes 100 milionů eur. Otázkou ale samozřejmě je, jak se tenhle box to box záložník vlastně dostane do hry přes velkou konkurenci v portugalském středu pole. Ale moc by se mi líbilo ho vidět vedle Bruna v základní sestavě," těší se expert Livesport Zpráv Morávek.

Program Eura: Kdy hrají Češi?