Tribal Football

Oud-NEC'er en Klopp-assistent Pep Lijnders akkoord met RB Salzburg

Pepijn Lijnders wordt de nieuwe hoofdtrainer van Red Bull Salzburg
Pepijn Lijnders wordt de nieuwe hoofdtrainer van Red Bull SalzburgProfimedia
De assistent-trainer van Liverpool, Pepijn Lijnders, gaat aan de slag bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Dit heeft de club via de eigen kanalen bekendgemaakt.

De Nederlander wordt hoofdtrainer en Vitor Matos wordt zijn assistent.

Advertisement
Advertisement

"Ik ben erg trots om de nieuwe hoofdtrainer van FC Red Bull Salzburg te worden", zegt de 41-jarige in een verklaring die via de officiële kanalen van Liverpool is gepubliceerd. "Dit is echt een voorrecht voor mij. Na PSV, FC Porto en Liverpool FC ga ik nu naar een andere uitzonderlijke club met een echt goede structuur en een bijzondere focus op jeugdontwikkeling."

Lijnders vervolgt: "Ik wil met het team een mentaliteit ontwikkelen die veel nadruk legt op een aanvallende speelstijl en waar passie en honger naar succes de basis van alles zijn."

"Samen met mijn assistent-trainer Vitor Matos en het hele begeleidingsteam zullen we ons best doen om de club verder te laten groeien in een steeds veranderende voetbalwereld. Mijn familie heeft de stad al eerder bezocht en was overweldigd door de schoonheid en de vriendelijkheid van de mensen. Dat was voor mij de laatste en belangrijke stap om voor FC Red Bull Salzburg te kiezen."

Via Rodgers, Klopp en NEC naar Salzburg

Lijnders was assistent-manager bij Liverpool onder Jurgen Klopp en Brendan Rodgers. Hij begon in 2014 bij de club als jeugdtrainer en groeide daarna door in de gelederen.

Lijnders verliet Anfield kort in 2018 om bij NEC aan de slag te gaan voordat hij terugkeerde bij Klopp.