Tribal Football

Sparta-doelman Nick Olij 'door het dolle heen' na selectie voor Nederlands Elftal

De definitieve selectie voor het EK in Duitsland wordt op 29 mei bekendgemaakt
De definitieve selectie voor het EK in Duitsland wordt op 29 mei bekendgemaaktANP
Nick Olij behoort tot de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Sparta Rotterdam vernam het nieuws donderdag van keeperstrainer Patrick Lodewijks.

"Ik werd gebeld door Lodewijks en was door het dolle heen. Ik was superblij en verrast. Het is een eer en voor mij een geweldige beloning", aldus de 28-jarige Olij op de clubkanalen van Sparta. Hij speelde nog geen interland voor Oranje.

Advertisement
Advertisement

Olij is een van de vier keepers in het keurkorps van Ronald Koeman. Ook Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen kregen een oproep. Waarschijnlijk valt er van dat kwartet nog iemand af. De definitieve selectie wordt op 29 mei bekendgemaakt.

Heel vet

"Ik vind het al heel vet om een deel van de voorbereiding op het EK mee te maken. De rest gaan we zien", zegt Olij. "Je kan naar een EK. Dat is toch wel andere koek."

Olij sluit zondag met Sparta het Eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Vervolgens spelen de Rotterdammers, momenteel achtste, de play-offs voor Europees voetbal.

Paspoort Nick Olij
Paspoort Nick OlijFlashsha.re