Tribal Football

Koopmeiners en De Roon lopen Coppa Italia mis; Vlahovic schiet Juventus naar glorie

Dusan Vlahovic scoorde vroeg voor Juventus
Dusan Vlahovic scoorde vroeg voor JuventusProfimedia
Een vroege treffer van Dusan Vlahovic was genoeg voor Juventus om een 1-0 overwinning te boeken op het Atalanta van Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchell Bakker. Juventus wist zo de 15e Coppa Italia-titel in clubhistorie veilig te stellen.

Geen enkele ploeg heeft meer Coppa Italia-titels dan Juventus en de Bianconeri wilden hun seizoen afsluiten met nog een trofee.

Advertisement
Advertisement

Ze schoten vliegensvlug uit de startblokken en pakten de wedstrijd al na vier minuten bij de nek. Een perfect afgewogen pass van Andrea Cambiaso werd opgepikt door Vlahovic, en de Serviër toonde al zijn kracht om de druk van Isak Hien te weerstaan voordat hij Marco Carnesecchi passeerde.

Dit bracht de Juventus-tribune in het Stadio Olimpico in vervoering en ze hadden gehoopt dat hun team het gaspedaal zou blijven intrappen. Atalanta was echter niet van plan om het ze zo gemakkelijk te maken. Mario Pasalic profiteerde van een verdwaalde pass van Samuel Iling Jr., maar zijn inzet werd in de 12e minuut geweerd door Mattia Perin. Charles de Ketelaere schoot na een half uur vanaf de rand van het strafschopgebied wild over.

De Ketelaere werd na rust gewisseld voor El Bilal Toure en de Malinese aanvaller hield de bal goed op na 50 minuten, waardoor Ademola Lookman een poging van grote afstand kon afvuren die een vervelende krul kreeg en net naast draaide.

De gemoederen raakten zeven minuten later verhit toen Berat Djimsiti doorspeelde toen Iling op de grond lag met een mogelijke hoofdblessure. Zijn voorzet was voor Teun Koopmeiners, die zijn kopbal net naast tikte terwijl veel Juve-spelers wachtten op een fluitsignaal dat nooit kwam - ze vonden het vervelend dat de Albanees hun tijdelijk geplaagde teamgenoot negeerde.

Belangrijkste wedstrijdstatistieken
Belangrijkste wedstrijdstatistiekenFlashscore

Juve moest een soort aanval van La Dea incasseren, maar dacht halverwege de tweede periode de overwinning te hebben bezegeld, alleen werd de kopbal van Vlahovic afgekeurd door het halfautomatische buitenspel.

Daarvoor werd zijn inzet geblokt door een combinatie van Carnesecchi en Marten De Roon, waardoor Atalanta's Nederlandse aanvoerder en talisman wegliep. Dit betekent dat ze zullen zweten op zijn fitheid in aanloop naar de Europa League-finale van volgende week.

Verhitte slotfase

Beide ploegen troffen in de slotfase nog het houtwerk: Lookman's lage schot ketste af op de paal van Perin, terwijl Fabio Miretti aan de andere kant de lat rammelde. Juventus zag nog een rode kaart uitgedeeld worden, nota bene aan trainer Massimiliano Allegri. De trainer liet zich gaan tegenover de vierde man na een vermeende overtreding te zien en zocht na het krijgen van de rode kaart wederom de directe confrontatie met de officials.

Juventus hield echter stand voor hun eerste beker sinds de ontmoeting in de Coppa-finale van 2021. Atalanta wil zo snel mogelijk terugkomen, want in de Europa League wacht het ongeslagen Bayer Leverkusen.