Tribal Football

Gattuso zkusí štěstí v Chorvatsku, domluvil si angažmá v Hajduku Split

Gattuso má novou práci.
Gattuso má novou práci.Profimedia
Gennaro Gattuso v lednu oslavil 46. narozeniny a už v tomto věku má ve své sbírce solidní počet klubů, které vedl jako trenér, na seznam si nyní navíc přidá chorvatský Hajduk Split.

"Hajduk Split s potěšením oznamuje, že jeho prvního týmu se ujme legendární italský fotbalista Gennaro Gattuso! Obě strany podepsaly kontrakt na dva roky, trenér přicestuje příští týden, kdy bude představen veřejnosti a ujme se povinností u prvního týmu," oznámil chorvatský celek v oficiálním prohlášení.

Advertisement
Advertisement

Gattuso jako aktivní fotbalista oblékal dresy glasgowských Rangers, Perugie, Salernitany a švýcarského Sionu, největší stopu ale zanechal díky angažmá v AC Milán a dlouhodobě patřil do kádru italské reprezentace. V roce 2006 nechyběl u triumfu národního týmu na mistrovství světa, dvakrát se stal šampionem Serie A a Ligy mistrů.

Jako kouč vedl Sion, Palermo, OFI Kréta, Pisu, AC Milán, Neapol, Valencii a naposledy Marseille a ve většině případů se nejednalo o dlouhodobá angažmá. V Chorvatsku se pokusí napravit dojem klubu z letošní sezony, Hajduk Split skončil až na třetím místě tabulky.