Tribal Football

Juventus pokračuje v remízovém strádání, Atalanta díky De Ketelaeremu porazila AS Řím

Updated
Juventus byl nakonec rád za bod.
Juventus byl nakonec rád za bod.AFP
Fotbalisté Juventusu byli ve 36. kole Serie A dlouho blízko nečekané porážce s jistě sestupující Salernitanou, díky vyrovnávací brance z nastaveného času ale na svém stadionu nakonec uhráli remízu 1:1. Účastníka příštího ročníku druhé nejvyšší italské soutěže nasměroval k senzační výhře během první půle Niccoló Pierozzi (22), na samém konci druhého dějství ale zajistil Staré dámě už pátý nerozhodný výsledek za sebou Adrien Rabiot (29).

Lazio – Empoli 2:0

Kdo se pyšnil rolí favorita, bylo jasné od prvních minut, kdy Lazio soupeře přehrávalo. Žádnou velkou šanci si však domácí v první čtvrthodině nepřipravili. Jako první rozvlnil síť útočník Empoli Francesco Caputo, gól ovšem ani neslavil, protože stál v jednoznačném ofsajdu.

Advertisement
Advertisement

Ve 35. minutě mohl italský forvard skórovat regulérně, když se objevil sám ve vápně. Jenže jeho střelu z první fantasticky lapil Christos Mandas. Na druhé straně pálil zleva Ciro Immobile, ale jeho pokus na bližší tyč vyrazil Elia Caprile. V samotném závěru prvního dějství se Biancocelesti dočkali gólového úspěchu. Po rohovém kopu skóroval nataženou nohou Patric.

Patricovy z
Patricovy zOpta by Stats Perform

Po změně stran vykazovali větší hlad po vstřelení branky hosté, kteří se sice častěji tlačili do útoku, střeleckými pokusy ovšem nedonutili Mandase k zákroku. Příležitosti si vytvořili také Caputo či Nicoló Cambiaghi, ale ani jeden z nich netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

I Římané měli své možnosti, soupeře dostávali pod tlak hlavně z rohových kopů, nicméně náskok se jim nedařilo navýšit. Až na konci zápasu chladnokrevně proměnil nabízenou příležitost Matías Vecino a definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro domácí.

Statistiky utk
Statistiky utkOpta by Stats Perform

Janov – Sassuolo 2:1

Fotbalisté Sassuola v duelu s Janovem prohospodařili jednobrankový náskok a v Janově prohráli 1:2. Hostům v úvodním poločase systém dvakrát pomohl VAR, který nejprve odvolal gól domácích a poté odhalil faul Janovanů v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil nejlepší střelec Sassuola v sezoně Andrea Pinamonti, díky němuž se hosté na chvíli dostali mimo sestupové pásmo. Ve druhé půli ovšem napřed vyrovnal Milan Badelj svou první letošní trefou a následný vlastní gól poslal Neroverdi zpět na předposlední příčku tabulky.

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

Verona – Turín 1:2

Fotbalisté Verony ztratili náskok a s Turínem prohráli 1:2. Fanoušci na první gól čekali až do 67. minuty, kdy se prosadil Karol Šwiderski, jenž nasměroval Mastini k zisku tří bodů, které by jim s velkou pravděpodobností zajistily udržení v nejvyšší italské lize. Býci ovšem dali zapomenout na trápící se útok, když v předchozích čtyřech zápasech neskórovali. Tentokrát totiž dvěma brankami otočili stav duelu, kvůli čemuž domácí ještě čeká perný závěr sezony. 

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

Juventus – Salernitana 1:1

Ve 27. minutě měla Salernitana možnost zahrání rohového kopu, jehož se ujal Junior Sambia. Ten vyslal přesný centr a našel Pierozziho, jenž prudkým zakončením hlavou otevřel skóre. V závěru prvního dějství zvonila branková konstrukce za gólmanem hostů podruhé poté, co do ní svůj jedovatý pokus namířil Andrea Cambiaso.

Statistiky utk
Statistiky utkOpta by Stats Perform

Po změně stran měl na noze obrovskou šanci Vlahovič, když se po průnikové přihrávce řítil sám na soupeřovu branku. Bohužel pro něj své přízemní zakončení vyslal tragicky vedle levé tyče. Následující minuty byly ve znamení obléhání obranného bloku Salernitany.

Stará dáma se ocitla ve spoustě nadějných příležitostí, dlouho se ale trápila ve finální fázi. Zlom přišel až v nastaveném čase, kdy rohový kop propadl na zadní tyč a o konečném výsledku rozhodl z bezprostřední blízkosti kapitán Rabiot.

Atalanta – AS Řím 2:1

Úspěch z pohárové Evropy se přenesl i na ligový trávník, jelikož skóre otevřel už v 18. minutě domácí De Ketelaere. Ten si navedl míč do vápna a po šikovné kličce na couvajícího obránce se dostal do střeleckého úhlu, z něhož chladnokrevně uklidil balon technickou ranou na zadní tyč.

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

O několik desítek sekund později rozhozená obrana Římanů lovila míč ze své sítě podruhé. Mladý belgický záložník obdržel uvnitř pokutového území přesnou přihrávku a zdvojnásobil svůj gólový podíl na dnešním utkání. V dominantním prvním poločase poté hráči Bergama ještě dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci.

Druhé dějství už pro domácí tým nebylo tak snové, neboť po zákroku ve vápně v podání Martena de Roona ve snaze zablokovat míč nešťastně podrazil i nohy soupeře. K pokutovému kopu se postavil Lorenzo Pellegrini a nekompromisně uklidil míč k levé tyči. Následně byli Vlci na hřišti o trochu aktivnějším týmem a snažili se o vyrovnání, ale na zodpovědnou defenzivu Bergama recept nenašli.

Tabulka Serie A