Tribal Football

Fonseca se stal novým trenérem AC Milán, v klubu podepsal tříletý kontrakt

Paulo Fonseca se stal novým trenérem AC Milán.
Paulo Fonseca se stal novým trenérem AC Milán.Profimedia
Fotbalisty AC Milán povede portugalský trenér Paulo Fonseca (51), který dosud koučoval v Lille. U italských vicemistrů po sezoně skončil přes platný kontrakt Stefano Pioli. Jednapadesátiletý bývalý obránce Fonseca podepsal v klubu tříletou smlouvu. Na čtvrteční tiskové konferenci to z pozice konzultanta a zástupce majitelů klubu oznámil Zlatan Ibrahimovic.

Fonseca, jenž většinu kariéry strávil v Portugalsku, se do Serie A vrací po třech letech. Od roku 2019 vedl dvě sezony AS Řím, předloni se upsal na dva roky Lille. S klubem skončil nejprve pátý, letos čtvrtý a Lille jen těsně unikl přímý postup do Ligy mistrů, kterou si však může ještě vybojovat v kvalifikaci. Přesto se obě strany dohodly na ukončení spolupráce.

Advertisement
Advertisement

Pioli skončil na lavičce AC po pěti letech, přestože měl smlouvu ještě i na nadcházející ročník. V uplynulé sezoně skončil Milán druhý a vylepšil tak loňské čtvrté místo po titulu z roku 2022, ale s propastnou ztrátou na městského rivala Inter, který ligu vyhrál o 19 bodů. Tým AC navíc prohrál obě derby, to první v září dokonce 1:5.

Na evropské scéně skončilo pro Milán zklamáním i působení v Lize mistrů. Po loňském semifinále vypadl tým tentokrát už v základní skupině, ale ze třetího místa postoupil alespoň do play off Evropské ligy. V něm vyřadil Rennes a pražskou Slavii, ale ve čtvrtfinále ztroskotal na AS Řím.