Tribal Football

Fiorentina už má náhradu za kouče Italiana, Baráka bude nově trénovat Palladino

Raffaele Palladino bude nyní trénovat Fiorentinu.
Raffaele Palladino bude nyní trénovat Fiorentinu.Profimedia
Vedení Fiorentiny v úterý odpoledne představilo nového trenéra a na lavičku klubu z renesančního města podle očekávání usedne Raffaele Palladino (40). Italovi, který do Florencie přišel z Monzy, své místo přepustil Vincenzo Italiano, jenž v klubu působil od ledna 2021. Na nového šéfa lavičky se tak může těšit i český reprezentant Antonín Barák, který v týmu působí.

Palladino vedl Monzu od září 2022, loni s ní skončil na jedenáctém místě tabulky Serie A a letos si jeho nyní už bývalý zaměstnavatel o jednu pozici pohoršil. Jeho příchod do Florencie byl za jasnou věc považován několik týdnů a dnes bylo vše potvrzeno oficiální cestou. "Jsem velmi šťastný, že jsem se stal novým trenérem Fiorentiny," prohlásil na úvod tiskové konference.

Advertisement
Advertisement

"Dohodli jsme se během dvou minut. Už jenom kvůli fanouškům dám všechno do toho, aby se tento prestižní klub posunul až na samotný vrchol. Rád bych poděkoval ředitelům a prezidentovi za důvěru," dodal.

V uplynul
V uplynulLivesport

Palladino podepsal kontrakt na dvě sezony a bude stavět na základech, které během uplynulých tří let položil jeho předchůdce Vincenzo Italiano. Ten s Fiorentinou hned třikrát sahal po zisku trofeje a musel vstřebat tři obrovská finálová zklamání, dvě přišla v Konferenční lize, jedno v Coppa Italia.

"Když se dostanete na určitou hranici a cítíte, že dále se už posunout nemůžete a lidé požadují ještě větší úsilí, tak je čas na odchod. Dal jsem do toho vše a nadešel správný čas obrátit list, začít znovu a přenechat prostor pro nové myšlenky a nápady, díky nimž se tým ještě zlepší. Přesně to jsem všem řekl v pátek, když jsme k tomuto rozhodnutí dospěli," zdůvodnil Italiano předevčírem svůj odchod.