Tribal Football

Barák gólem a asistencí pomohl k výhře Fiorentiny. Inter těžil z turínské neukázněnosti

Updated
Antonín Barák dal první ligový gól v sezoně.
Antonín Barák dal první ligový gól v sezoně.AFP
Fiorentina deklasovala Sassuolo, na čemž se gólem podílel také Antonín Barák (29). Český reprezentant po hodině hry vstřelil druhou ligovou branku v sezoně, vzápětí přidal asistenci na zásah Nicoláse Gonzáleze. Inter porazil ve 34. kole Serie A Turín FC 2:0. Nerazzurri k výhře pomohla téměř celý druhý poločas trvající početní převaha, kterou dvakrát využil Hakan Calhanoglu (30). Radost z vítězství byla umocněná také 18. nulou pro Yanna Sommera (35), čímž se Švýcar přiblížil na tři čistá konta rekordnímu počinu Gianluigiho Buffona (46).

Inter Milán – Turín FC 2:0

Po 10 minutách utkání si s jedním z hostujících obránců pohrál Marcus Thuram, jeho následná střela ovšem prosvištěla nad břevnem. V 15. minutě výtečně zalepil míč Duván Zapata a vyprášil rukavice Sommera. Ve 34. minutě vyslal zajímavý pokus Calhanoglu, jeho střela mířící nechytatelně do dolního rohu ovšem skončila nešťastně na jednom z jeho spoluhráčů.

Advertisement
Advertisement
Statistiky utk
Statistiky utkOpta by Stats Perform

Takřka hned po změně stran přišla pro Býky velká komplikace, když byl za zmaření gólové šance vyloučen Adrien Taméze. Z následného přímého kopu pálil Calhanoglu těsně nad. Turecký záložník se však dočkal gólové radosti v 56. minutě, kdy se k němu dostal skákavý balon, který nekompromisně napálil do brány. Vzápětí přidal Calhanoglu svůj druhý přesný zásah, když se trefil tentokrát z pokutového kopu.

Cesta ke g
Cesta ke gOpta by Stats Perform

Boloňa – Udinese 1:1

Pro domácí tým se zápas nevyvíjel dobře, když inkasoval v nastavení první půle po zakončení Martina Payera a navíc dohrával bez vyloučeného Sama Beukemy. Rossoblu však potvrdili fantastickou domácí formu a v závěrečných minutách vyrovnali zásluhou Alexise Saelemaekerse. Jedinými týmy, které tak Boloňu doma porazily, zůstávají oba milánské velkokluby.

Atalanta – Empoli 2:0

Atalanta porazila na vlastním hřišti Empoli 2:0. Gólový účet otevřel v závěru prvního dějství z penaltového kopu Mario Pašalič, na nějž navázal krátce po změně stran pojišťující brankou Ademola Lookman. Nigerijský útočník tak potvrdil výbornou formu, když se v posledních třech utkáních přímo podílel na pěti trefách Nerazzurri. Ti po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šestou pozici zaručující účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Hosté se naopak po další venkovní prohře nacházejí jen dva body od sestupových příček.

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

Neapol – AS Řím 2:2

Neapol remizovala na svém hřišti s AS Řím 2:2. Gli Azzurri dominovali již v prvním poločase, ve kterém ale nebyli dostatečně efektivní. Vlci toho využili po změně stran, kdy se z pokutového kopu trefil Paulo Dybala. Domácí inkasovaný gól vyburcoval k obratu ve skóre, když se po Mathiasovi Oliverovi prosadil z penalty i Victor Osimhen. Poslední slovo si však vzal v 88. minutě Tammy Abraham, pro kterého šlo po dlouhodobém zranění kolene o první branku v letošní sezoně. Pro Vlky byla ovšem i remíza ztrátou, neboť Atalanta na ně ztrácí v boji o Ligu mistrů už jen dva body.

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

Fiorentina – Sassuolo 5:1

Sassuolo v utkání 34. kola Serie A nestačilo na Fiorentinu, na jejímž hřišti prohrálo rozdílem třídy 1:5. Dominantní výkon Fialek gólově odšpuntoval již v 17. minutě Riccardo Sottil, na nějž po změně stran navázali v rozmezí 12 minut hned čtyři jeho spoluhráči včetně českého reprezentanta Antonína Baráka, jenž do duelu naskočil v základní sestavě a kromě přesného zásahu si připsal i asistenci.

Statistiky z
Statistiky zOpta by StatsPerform

Tabulka Serie A