Tribal Football

Všichni hráči ho milují a chtějí za něj bojovat, říká Palmer na adresu kouče Pochettina

Palmer se podílel pod Pochettinem v aktuální sezoně již na 41 gólech.
Palmer se podílel pod Pochettinem v aktuální sezoně již na 41 gólech.Profimedia
Ofenzivní eso Blues Cole Palmer (22) se nechal slyšet, že trenér Mauricio Pochettino (52) si zaslouží plné uznání za vzestup formy Chelsea. Londýnský tým ve středu zvládl utkání s Brightonem (2:1) a před závěrečným kolem Premier League je stále ve hře o návrat do pohárové Evropy.

Výroky opěvovaného hráče přicházejí uprostřed spekulací o Pochettinově budoucnosti na Stamford Bridge. Bývalý trenér Tottenhamu či PSG má v Chelsea smlouvu ještě na jeden rok. "To, že jsme se dostali na šesté místo, je pro nás velká věc," řekl Palmer pro BBC.

Advertisement
Advertisement

"Chelsea je velký klub a každý chce skončit výše než na šestém místě, ale musíte se podívat na to, kde jsme byli na začátku sezony. Všechna čest manažerovi. Všichni hráči ho milují a chtějí za něj bojovat," dodal nejproduktivnější hráč (22+10) Londýňanů v této sezoně.

Blues po cenném vítězství 2:1 na půdě Brightonu získali zasloužené tři body, a to i díky Palmerově úvodní brance, která byla jeho 22. ligovou trefou v premiérové sezoně v londýnském celku.

Od svého jmenování v květnu 2023 dovedl Pochettino Chelsea do finále Ligového poháru, které prohrála 0:1 s Liverpoolem, a také do semifinále FA Cupu, v němž podlehla 0:1 týmu Pepa Guardioly.

Pochettino prohlásil, že je na svůj tým hrdý. "Jsem za hráče šťastný, zaslouží si plné uznání za to, jak pracovali, za jejich přístup ke hře a za to, jak se snažili uplatnit veškerou práci, kterou jsme odvedli na tréninkovém hřišti," nechal se slyšet kouč Londýňanů.

"Jsem na celý tým velmi hrdý. Hrát proti týmu, jako je Brighton, je vždycky těžké. Jsme velmi šťastní, protože tři body znamenají, že jsme blíže k dosažení toho, co chceme," dodal.

Tabulka Premier League