Tribal Football

Klopp se rozloučil s Liverpoolem vítězstvím. Luton po roce opouští anglickou elitu

Pro Kloppa i fanoušky bylo loučení velmi emotivní.
Pro Kloppa i fanoušky bylo loučení velmi emotivní.AFP
Jürgen Klopp má za sebou poslední utkání v roli trenéra Liverpoolu, jehož lavičce velel bezmála devět let. S fanoušky na beznadějně vyprodaném Anfieldu se rozloučil vítězstvím 2:0 nad Wolves a třetím místem v tabulce. Závěrečné kolo Premier League rovněž dalo razítko na sestup Lutonu, který doma podlehl Fulhamu a po roce se vrací o patro níž. Nottingham si z Burnley veze výhru 4:2, Crystal Palace na uštědřil Aston Ville debakl 5:0.

Liverpool – Wolves 2:0

V úvodu působila obrana Vlků poměrně konsolidovaně a domácí dlouho obléhali bránu bezvýsledně. Jako první zkusil štěstí dalekonosnou střelou Virgil van Dijk, gólman José Sá ji ale bez problému lapil, stejně jako přízemní ránu Luise Díaze.

Advertisement
Advertisement

V 17. minutě zahrozili i hosté, když přímočarou akci nebezpečně zakončil Hee-Chan Hwang, a do práce tak musel i Alisson. Klíčový okamžik přišel ve 28. minutě, kdy byl na základě intervence videorozhodčího vyloučen za hrubý zákrok Nelson Semedo.

Statistiky utk
Statistiky utkOpta by Stats Perform

Na využití přesilovky nečekali domácí příznivci dlouho, když Mac Allister uklidil hlavou do sítě přesný centr Harveyho Elliotta. Ještě před poločasem zvýšil na 2:0 z dorážky stoper Jarell Quansah. Kloppovi svěřenci nadále proti oslabenému soupeři dominovali.

Další gól měl na kopačce Díaz, který si naběhl na zadní tyč a napálil míč pouze do břevna, ačkoliv na něj zívala prázdná brána. Velkou šanci Codyho Gakpa zase skvěle vychytal Sá.

Na toho si nepřišel ani Mohamed Salah, jehož obstřel vytáhl portugalský gólman konečky prstů mimo tři tyče. Utkání se v závěru dohrávalo v pohodovém tempu. Reds měli v několika slibných příležitostech i notnou dávku smůly, a další branky tak již nepřidali.

Luton – Fulham 2:4

Gólově bohaté utkání odšpuntovaly tři branky ze závěru první půle, přičemž u obou zásahů Chalupářů asistoval Harry Wilson. Jednou z jeho přihrávky těžil Raúl Jiménez, jenž rychle po změně stran skóroval znovu, a navíc krátce po hodině hry střelecky završil povedené odpoledne Wilson.

Crystal Palace – Aston Villa 5:0

Jean-Philippe Mateta vstupoval do utkání s úžasnou statistikou, když končila v síti prakticky každá třetí jeho střela. Exkluzivní formu pak proti Villans, které možná ukolébala jistota účasti v dalším ročníku Ligy mistrů, potvrdil hattrickem, a za poslední měsíc tak nasázel devět branek.

Burnley – Nottingham 1:2

Ústřední postavou zápasu se stal Novozélanďan Chris Wood, jenž se během úvodní čtvrthodiny postaral o oba góly The Tricky Trees. Na jeden z nich mu přihrával Anthony Elanga, přičemž po této ose skórovali hosté už pošesté v sezoně. Vícekrát se žádný z hráčů aktuálního ročníku soutěže na trefách jednoho konkrétního spoluhráče nepodílel.

Konečná tabulka Premier League