Tribal Football

Debut stelar al lui Benzema pentru Al Ittihad: un gol și o pasă de gol

Benzema a debutat excelent pentru noua sa echipă.
Benzema a debutat excelent pentru noua sa echipă.@ittihad_en
Vedetele fac diferența indiferent de loc. Messi a făcut-o la Miami, iar Benzema a repetat-o cu noua sa echipă, Al Ittihad. Atacantul francez a debutat cu un gol și o pasă de gol în primul său meci oficial, în prima zi a Cupei Campionilor Cluburilor Arabe. Francezul și-a ajutat echipa să revină și să învingă Esperance Tunisia cu 2-1, într-un meci în care Kanté a debutat și el oficial.

Balonul de aur impune respect. De aceea, coechipierii lui Benzema de la Al Ittihad l-au căutat în permanență cu mingi. La fiecare acțiune, i-au pasat ca și cum noua lor vedetă ar fi un jucător de playstation capabil să rezolve orice acțiune de unul singur. La fel ca și prietenul său Cristiano la Al Nassr, Karim a sosit ca un jucător de talie mondială, iar așteptările din jurul său sunt enorme. La prima șansă pe care a avut-o, și-a demonstrat talentul imens.

Advertisement
Advertisement

Esperance Tunisia a preluat conducerea, dar bucuria echipei tunisiene a fost de scurtă durată. A condus pâbă în momentul în care Benzema a spus stop! Francezul a pătruns în careu pe flancul stâng, a simulat o centrare cu piciorul stâng, apoi a centrat cu piciorul drept perfect, pe capul lui Hamdallah, prima sa pasă de gol pentru Al Ittihad.

Intrarea lui Kanté în repriza a doua, aflat și el la debut, i-a dat ocazia lui Benzema să împartă lumina reflectoarelor cu un alt superstar. Benzema a alergat pe partea stângă și a trimis mingea în colțul scurt cu un șut cu piciorul drept.

A fost un debut de vis pentru fostul blanco. Un gol și o pasă de gol. A părăsit stadionul Regele Fahd din Taifa ovaționat în picioare câteva minute mai târziu, când a fost înlocuit.

În Arabia, noua vedetă plătită regește începe deja să strălucească.