Tribal Football

Uvidíme Mbappého na olympiádě v Paříži? Macron s tím počítá, Real uvedl, že své hráče nepustí

Mbappé již dříve uvedl, že o olympijských hrách příliš nepřemýšlí.
Mbappé již dříve uvedl, že o olympijských hrách příliš nepřemýšlí.AFP
Francouzský prezident Emmanuel Macron v sobotu řekl, že doufá, že hvězdný fotbalista Kylian Mbappé (25) bude uvolněn svým pravděpodobným budoucím zaměstnavatelem Realem Madrid, aby se mohl zúčastnit pařížské olympiády za Francii.

"Spoléhám na to, že Real Madrid uvolní Kyliana na olympijské hry, aby mohl přijet hrát s francouzským týmem," řekl Macron ve videu zveřejněném na sociální síti X.

Advertisement
Advertisement

Mbappé v pátek potvrdil, že na konci sezony opustí francouzského mistra Paris Saint-Germain. Všeobecně se očekává, že jeho další kroky zamíří do Realu Madrid. Sám Mbappé řekl, že poprvé v kariéře zamíří mimo Francii.  

Mbapp
MbappLivesport

Real Madrid již dříve uvedl, že své hráče na olympijské hry neuvolní. Pařížský turnaj není součástí kalendáře FIFA, kluby tudíž nemají povinnost hráče pustit. Se svou účastí v Paříži příliš nepočítá ani Mbappé. "O hrách příliš nepřemýšlím," přiznal minulý týden.

Komplikací pro Mbappého účast v Paříži je i Euro, které se koná na přelomu června a července v Německu, kde Mbappé povede Francii za ukončením čtyřiadvacet let dlouhého čekání na trofej. 

Olympijské fotbalové klání začíná jen deset dní po finále evropského šampionátu 24. července a potrvá do 9. srpna. Na Francii je ve skupině čekají Spojené státy, Nový Zéland a jeden z kvalifikantů.

Mbappé potvrdil konec v PSG