Tribal Football

Blíží se Enriqueho konec na lavičce PSG? Vedení klubu krouží kolem Thiaga Motty

Trenér Boloni Thiago Motta je žádaným mužem.
Trenér Boloni Thiago Motta je žádaným mužem.Profimedia
Podle informací italské redakce Livesport Zpráv, se v Itálii a ve Francii chystá velká trenérská rošáda. Dlouho očekávaný přesun trenéra Boloni Thiaga Motty (41) do Juventusu pravděpodobně padne. Do jednání s bývalým výborným záložníkem se totiž zapojilo PSG, klub ve kterém rodák z brazilského Sao Bernarda odehrál šest sezon.

V Paříži údajně nejsou spokojení s prací Luise Enriqueho. Španělský trenér sice dovedl tým ke dvanáctému titulu v historii, v Lize mistrů ale opět zklamal, když vypadl v semifinále s Dortmundem. 

Advertisement
Advertisement

Prezident pařížského klubu Násir Al-Chelajfí proto kontaktoval Mottu, jenž v klubu působil v letech 2012-2018 a v závěru svého angažmá byl jedním ze zástupců kapitána.

Forma PSG
Forma PSGLivesport

Na celou situaci měl obratem reagovat Juventus, který se po sezoně rozejde s Massimilianem Allegrim. Turínský celek, jenž počítal s tím, že odstupujícího Allegriho nahradí právě Motta, stočil zrak jiným směrem a ukázal na Antonia Conteho. 

Klubová legenda by se na lavičku Staré dámy mohla vrátit po deseti letech. Zkušený Ital naposledy působil v Tottenhamu, kde ho v létě 2023 nahradil Ange Postecoglou.

PSG – Toulouse (neděle 21:00)