Tribal Football

Je to zápas, o kterém jsem snil od chvíle, kdy jsem začal hrát fotbal, říká Bellingham před finále LM

Bellingham je v aktuální sezoně nejproduktivnějším hráčem Realu Madrid.
Bellingham je v aktuální sezoně nejproduktivnějším hráčem Realu Madrid.AFP
Real Madrid se v sobotním finále Ligy mistrů střetne s Borussií Dortmund a velice pikantní zápas to bude především pro anglického reprezentanta Judea Bellinghama (20), který přišel do Bílého baletu právě z německého velkoklubu.

Bellingham, jenž přišel do Dortmundu v pouhých 17 letech za více než 30 milionů eur, během tří sezon odehrál ve žlutočerném dresu 132 zápasů, ve kterých vstřelil 24 gólů a přidal 25 asistencí. Rodák ze Stourbridge na sebe během svého působení v Borussii poměrně dost upozornil a v létě minulého roku přestoupil do Realu Madrid za více než 103 milionů eur.

Advertisement
Advertisement

Anglického středopolaře, který se nedlouho po svém příchodu do španělského klubu stal jeho neodmyslitelnou součástí, čeká v sobotu premiérové finále Ligy mistrů. "Je to jednoznačně výjimečné. Ale myslím si, že příprava musí být stejná jako na všechny zápasy," uvedl Bellingham, který dokázal s Realem vyhrát La Ligu hned první rok svého působení v klubu.

"Je důležité být sám sebou a příliš se netrápit emocionální stránkou. Jsem opravdu nadšený. Je to zápas, o kterém jsem snil od chvíle, kdy jsem začal hrát fotbal," prozradil nejproduktivnější hráč Bílého baletu v této sezoně.

Pro Bellinghama to bude bezpochyby největší zápas kariéry. Ofenzivní záložník si je zároveň vědom, o co všechno se hraje a je připravený dovést Real Madrid k 15. titulu v Lize mistrů. "Chápu, jaká je to příležitost, a nechci promarnit ani vteřinu. Bylo by hloupé přijet sem a chtít se schovat," prohlásil.

Dortmund – Real Madrid (sobota, 21:00)