Tribal Football

FCSB a început negocierile cu Louis Munteanu! ”Vrea în Liga Campionilor?”

Louis Munteanu, piesă de bază în echipa Farului în această stagiune
Louis Munteanu, piesă de bază în echipa Farului în această stagiuneProfimedia
FCSB, campioana Superligii în acest sezon, dorește să facă noi achiziții în această vară pentru a ataca preliminariile UEFA Champions League.

Primul jucător vizat de gruparea roș-albastră este atacantul Louis Munteanu, golgheterul Farului în acest sezon, cu un total de 12 goluri în această stagiune din Superliga (5 în sezonul regulat, 7 în play-off), având un total de 33 de apariții pentru marinari.

Advertisement
Advertisement
Cifrele lui Louis Munteanu pentru Farul în acest sezon al Superligii
Cifrele lui Louis Munteanu pentru Farul în acest sezon al SuperligiiFlashscore

În toamna lui 2020, Fiorentina l-a cumpărat pe Munteanu de la Farul (la acea vreme Viitorul Constanța) cu 1.7 milioane de euro, fotbalistul contorizând apariții la echipa primavera (U19). Italienii nu i-au găsit un rol în prima echipă, astfel încât formația Viola a decis vreme de două sezoane consecutive să îl împrumute la Farul.

FCSB a început negocierile cu Louis Munteanu! ”Vrea în Liga Campionilor?”

În cursul zilei de marți (14 mai), George Becali, patronul celor de la FCSB, a avut o întrevedere cu impresarul italian Pietro Chiodi, agent FIFA care îl reprezintă pe Louis Munteanu.

Concluzia discuției dintre ele două părți nu a fost una tocmai favorabilă pentru campioana Superligii: italienii de la Fiorentina cer suma de 1.5 milioane de euro pentru semnătura fotbalistului, în vreme ce FCSB vrea să ofere maximum 1.2 milioane de euro.

”Ei au cerut 1,5 milioane, am spus că dau maximum 1,2 milioane. Este vorba și despre salariul jucătorului, care este foarte mare. I-a făcut și Fiorentina ofertă. E adevărat că vreau să-l iau, dar trebuie să negociezi. 

Mai are și alte oferte, e un fel de licitație de care nu vreau. (...) Gică (n.r. - Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul) a zis că dacă nu e sumă mare se înscrie și el, Șucu (n.r. - Dan Șucu, acționar majoritar Rapid) a zis că-l vrea și el.

Întrebați-l pe jucător: vrea în Liga Campionilor sau în Giulești? Rămâne de văzut, pretențiile sunt mari”, a declarat George Becali după terminarea discuțiilor.

În vârstă de 21 de ani, Louis Munteanu are o cotă de piață de 1.4 milioane de euro, potrivit Flashscore.