Tribal Football

Barcelona oficiálně oznámila nového trenéra, Xaviho ve funkci nahradí Flick

Hansi Flick je novým trenérem Barcelony.
Hansi Flick je novým trenérem Barcelony.fcbarcelona.com
Fotbalisty Barcelony po odvolání trenéra Xaviho (44) povede Hansi Flick (59). Bývalý kouč Bayernu Mnichov či německé reprezentace podepsal smlouvu do konce června 2026. Katalánský klub o tom informoval na svém webu.

"Barcelona si vybrala muže, jehož týmy jsou známé vysokým presinkem, intenzivním a odvážným stylem hry, který mu vynesl velký úspěch na klubové i mezinárodní úrovni a vyhrál v podstatě vše, co se vyhrát dá," uvedl klub v prohlášení.

Advertisement
Advertisement

Flick působil v letech 2019 až 2021 na lavičce Bayernu. S bavorským celkem vyhrál sedm trofejí, mimo jiné s ním dvakrát ovládl Bundesligu a jednou i Ligu mistrů, Superpohár UEFA či klubové mistrovství světa.

Poté se ujal německé reprezentace, s níž na předloňském světovém šampionátu v Kataru skončil už ve skupině. Odvolán byl loni v září po debaklu 1:4 s Japonskem.

V Barceloně nahradil Xaviho. Mistr světa a dvojnásobný evropský šampion původně v lednu oznámil, že po sezoně skončí, ale před měsícem se s klubem dohodl na dodržení smlouvy platné do léta 2025. Vedení klubu ale před pár dny definitivně rozhodlo o tom, že kontrakt přeci jen ukončí předčasně.

"Klub chce veřejně poděkovat Xavimu a zbytku jeho trenérského týmu za jejich nasazení, obětavost, velkorysost a za pomoc při dosažení dohody o rozvázání smlouvy. Dále mu přejeme mnoho úspěchů v budoucnu jak na osobní, tak na profesionální úrovni," stojí v prohlášení.