Tribal Football

Sparta odtajnila realizační tým. Trenér Friis se musí obejít bez Babaloly, Clarup pokračuje

Lars Friis během tiskové konference.
Lars Friis během tiskové konference.Profimedia
Hotovo. Sparta v pondělí odtajnila, s kým bude trenér Lars Friis (48) spolupracovat v příští sezoně na lavičce mistrovského celku. Jeho asistenty budou Jens Askou, Tim Sparv a Michal Vávra. Askou do Sparty míří ze švédského IFK Göteborg, brzy by měl podepsat smlouvu. Z rezervního druholigového týmu povýšil Tim Sparv, jenž v minulosti působil i u mládežnických výběrů. Letnou z dosavadních asistentů opouští Lukas Babalola, dochází ale i k dalším změnám.

"Vedení Sparty vyhovělo žádosti asistenta trenéra Lukase Babaloly o uvolnění z kontraktu," stojí v oficiálním prohlášení klubu. Letnou tak opustí pouze jeden z nejbližších spolupracovníků Briana Priskeho.

Advertisement
Advertisement

"Své angažmá ukončí fyzioterapeut Michal Šaroch, masér Tomáš Havránek a nutriční specialista Tom Shaw," stojí na klubovém webu mistra, s kým se letenský klub v létě rozloučí. "Kluci, moc Vám děkujeme za to, co jste pro Spartu a pro "áčko" odvedli," píše se na stránkách mistra. Od hlavního týmu Sparty odchází i Jan Blažíček, jenž se posouvá k druholigové rezervě.

Do analytického týmu se po roční pauze vrací Stephen Foyston, který slavil jako člen realizáku titul v sezoně 2022/2023. Novým fyzioterapeutem bude José Varela, masérem Leoš Stehlík, nutričním specialistou Filip Borys z Polska.