Tribal Football

Livesport jedenáctka 34. kola: K vidění byly dva hattricky, dominance Sparty a Pardubic

Kuchta nastřílel čtyři góly.
Kuchta nastřílel čtyři góly.Profimedia
Nejlepší jedenáctku kola, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát nejvíc zásobovaly Pardubice se Spartou. Tyto kluby také jako jediné dodaly hráče se známkou alespoň devět. Z východočeského klubu je to s hattrickem Ladislav Krobot (23) a z hlavního města se čtyřmi brankami nejlepší hráč kola Jan Kuchta (27).
Nejlep
NejlepLivesport

Brankář

Adam Zadražil (Hradec Králové) 7,7

Advertisement
Advertisement

Podle metriky post-shot xG měl dostat 1,17 gólu. Čtyřmi zákroky ale svůj tým podržel, udržel čisté konto a výrazně tak zvýšil šance Východočechů nakouknout do evropských pohárů.

Obránci

Tomáš Holeš (Slavia) 7,6

Kapitán Slavie v 62. minutě napřáhl zpoza vápna a krásným gólem otevřel skóre zápasu. Podstoupil celkem 14 soubojů a úspěšný byl v 10 z nich. 

Statistiky hr
Statistiky hrOpta by Stats Perform

Ladislav Krejčí (Sparta) 8,4

Na vysokém vítězství v Mladé Boleslavi se podílel dvěmi asistencemi a zaznamenal také šest přihrávek do pokutového území.

Patrik Vydra (Sparta) 7,8

V 78. minutě jako střídající hráč ještě upravil skóre na konečných 5:0. Za svůj dvacetiminutový pobyt na hřišti nezkazil jedinou přihrávku.

Záložníci

Matěj Náprstek (Jablonec) 7,5

Ve 38. minutě si ve vápně našel skvělý Černákův centr a nastartoval hon za vyrovnáním. Trefil se ve druhém zápase v řadě.

Kryštof Daněk (Pardubice) 7,6

Ke konci první půle využil chyby v rozehrávce a po pěkné individuální akci navýšil na rozdíl dvou branek. Ve vápně se s míčem potkal třikrát.

Michal Hlavatý (Pardubice) 7,6

Na demolici Karviné se podílel dvěma gólovými přihrávkami a zejména ta druhá stála za to. Pokusil se o čtyři driblingy a všechny byly úspěšné.

Statistiky hr
Statistiky hrOpta by Stats Perform

Erik Prekop (Bohemians) 7,7

Poté, co v minulém utkání nemohl kvůli žlutým kartám naskočit do zápasu s Karvinou, si spravil chuť proti Zlínu – dal dva góly a přišpendlil tak "Ševce" k poslední příčce v tabulce. Podstoupil také 11 hlavičkových soubojů.

Útočníci

Jakob Tranziska (České Budějovice) 7,9

Ve 36. minutě se ocitl na konci rychlého protiútoku a navýšil skóre na rozdíl dvou branek. Trefil se tak potřetí v této sezoně.

Jan Kuchta (Sparta) 9,2

Sparťanský útočník udělal definitivní tečku v honbě za titulem. V Mladé Boleslavi sedmkrát vystřelil, přičemž hned čtyřikrát dokázal rozvlnit síť. Nasbíral xG v hodnotě 3.24.

Kuchta je po z
Kuchta je po zOpta by Stats Perform

Ladislav Krobot (Pardubice) 9,0

Poslední domácí zápas této sezony ozdobil hattrickem a to přesto, že měl xG pouze 0,73. Díky jednoznačné výhře 4:0 nad Karvinou si Pardubice zajistily setrvání v nejvyšší soutěži.