Tribal Football

Krejčí by mohl být dražší než Dovbyk, Girona je za něj ochotná zaplatit rekordní sumu

Krejčího odchod ze Sparty se zdá být stále pravděpodobnější.
Krejčího odchod ze Sparty se zdá být stále pravděpodobnější.Profimedia
Ladislav Krejčí (25) během letošního léta s největší pravděpodobností opustí Spartu a španělská média znovu spekulují o zájmu Girony. Tentokráte přinesla i konkrétní čísla, katalánský celek za letenského kapitána údajně nabízí deset milionů eur (cca 250 milionů korun).

Český reprezentant má v hlavním městě smlouvu jen do června 2025 a úřadující mistr s deseti miliony eur není zcela spokojen, sumu by rád navýšil a vyinkasoval ještě tři až čtyři miliony navíc.

Advertisement
Advertisement

Girona má jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů a podle deníku Relevo nadále probíhají jednání, která by s velkou pravděpodobností měla vyústit v dohodu. Krejčí by přitom mohl naskočit přímo do základní sestavy, jelikož kabinu po letošní sezoně opustí stoper Eric García, dalšími středními obránci v současném kádru jsou stárnoucí Daley Blind (34), Juanpe (33) a David López (34).

Girona si v p
Girona si v pLivesport

Krejčí s fotbalem začínal v Brně a barvy Sparty hájí od července 2019. Za klub zatím nastřílel 44 branek a letos s ním míří za obhajobou mistrovského titulu. Zájem o něho mají i lisabonský Sporting nebo Betis, sám fotbalista spekulace rozvířil začátkem března. "Odchodu se nebráním. Já už jsem si ten sen a slib, který jsem klubu dal, splnil, v tom mám čisté svědomí," řekl tehdy.

Girona si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů a dají se očekávat větší investice do kádru, než tomu bylo do letošní sezony. Zatím rekordní posilou je střelec Artem Dovbyk, ukrajinský celek Dnipro-1 za něho loni dostal necelých osm milionů eur.