Tribal Football

Jurečka je nadstandardní hráč. Víc mu ale sedí pozice na hrotu, říká expert Rajnoch

Jurečka bude opět atakovat hranici 20 branek za sezonu.
Jurečka bude opět atakovat hranici 20 branek za sezonu.Profimedia
Trefil se do sítě Viktorie Plzeň a pomohl Slavii k jasné výhře nad Západočechy v poměru 3:0. V tabulce střelců se pak na rozdíl jediné trefy dotáhl útočník Pražanů Václav Jurečka (29) na vedoucího Pavla Šulce. I tak se ale v médiích objevují zprávy, že by mohl zkušený kanonýr v létě z Edenu odejít. "Vnímám to, četl jsem i nějaké články. Za mě je to zvláštní, je to na českou ligu nadstandardní hráč," myslí si Jan Rajnoch, expert O2 TV.

Co má Jurečka dělat víc. V minulé sezoně se jeho gólové konto zastavilo na čísle devatenáct. V tomto soutěžním ročníku je na sedmnácti trefách, a to dostává o poznání méně prostoru než před rokem. "Loni dal devatenáct branek, teď sedmnáct. A přesto slyší, že nemusí ve Slavii pokračovat? Asi mu ta situace na sebevědomí nepřidá. Teď ale dal další branku, uvidíme, jak s ním Slavia dál počítá," myslí si Rajnoch.

Advertisement
Advertisement
Tabulka nejlep
Tabulka nejlepOpta by Stats Perform

Neskrývá, že by si dovedl přestavit daleko větší herní vytížení pro bývalého kanonýra Slovácka. Objevují se ale naopak informace, že by se v létě mohli v Edenu objevit Fila, jemuž končí hostování v Teplicích, a také nově hradecký Vašulín, nebo liberecký Tupta. "Vnímám to, četl jsem i nějaké články. Za mě je to zvláštní, je to nadstandardní hráč. Pořád si myslím, že jeho pozice je na hrotu, než aby hrál z křídla nebo podhrotu. Tady to ukázal, našel si prostor," chválil Jurečku expert O2 TV Rajnoch za vstřelený gól proti Viktorii Plzeň.

Poklonu složil střelci také druhý z expertů David Kalivoda. "Jsem za něj moc rád, že se mu ten gól podařilo dát, čekal na něj delší dobu. Byla otevřená pravá strana a Venca věděl, kam to přiletí. Dostal se před obránce a chladnokrevně zakončil, Jedlička neměl šanci," chválil Kalivoda.

Porovn
PorovnOpta by Stats Perform

Přehled zápasu Slavia – Plzeň 3:0