Tribal Football

Baník bude i v další sezoně trénovat Hapal, s klubem se domluvil na prodloužení smlouvy

Pavel Hapal zůstává trenérem Baníku.
Pavel Hapal zůstává trenérem Baníku.Profimedia
Fotbalisty Baníku Ostrava povede nadále Pavel Hapal (54). Slezané prodloužili se zkušeným trenérem smlouvu o další sezonu s možností opce. Čtvrtý tým uplynulého ročníku první ligy o tom informoval na klubovém webu.

"Práce v Baníku si obrovsky vážím a stejně tak toho, že mi klub možnost pokračovat v ní i nadále nabídl. Věřím, že v následující sezoně na výsledky z té uplynulé úspěšně navážeme," řekl Hapal.

Advertisement
Advertisement

Bývalý kouč slovenské reprezentace trénuje Baník od října 2022 a v minulé sezoně ho dovedl po 14 letech do evropských pohárů. Ostravu čeká druhé předkolo Evropské konferenční ligy. Hapalovi končila v červnu smlouva, už na začátku týdne ale sportovní ředitel Luděk Mikloško oznámil, že trenér bude s největší pravděpodobností pokračovat.

"Už jsem avizoval, že jsme se rozhodli Pavlu Hapalovi prodloužení spolupráce nabídnout. Jsem rád, že jsme se dohodli," uvedl Mikloško s tím, že k nějakým změnám přece jen dojde. "Definitivní podobu nového realizačního týmu oznámíme okamžitě, jakmile budeme mít vše definitivně smluvně uzavřeno," doplnil.

Hapal v minulosti trénoval Opavu, Zlín, Mladou Boleslav, Spartu, polský Lubin a dlouho působil také na Slovensku. Se Žilinou získal v sezoně 2009/10 ligový titul a zahrál si s ní i Ligu mistrů. Jako hráč má na kontě 31 startů v české reprezentaci.