Tribal Football

Vyškov si na Žižkov přijel pro porážku a na Duklu ztrácí čtyři body. Sigma B opět vyhrála

Rezerva Olomouce doma naplno bodovala popáté v řadě.
Rezerva Olomouce doma naplno bodovala popáté v řadě.@SKSigmaOlomouc
Oslabený Vyškov prohrál ve v 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti nováčka Žižkova 2:3 a na vedoucí Duklu ztrácí čtyři zápasy před koncem čtyři body. Olomoucký B-tým zdolal ve formě hrající Táborsko 1:0 a vystřídal ho na třetím místě tabulky. Hanáci neprohráli osmé kolo za sebou a z toho posedmé vyhráli, doma naplno bodovali popáté v řadě.

Sigma Olomouc B – Táborsko 1:0

Rozhodující akci utkání měl na svědomí Matěj Mikulenka, jenž se v 58. minutě odhodlal k individuálnímu průniku středem hřiště. Hanáci tak vystřídali svého soupeře, který jim nadělil v úvodním vzájemném střetnutí sezony šest branek, na třetí příčce tabulky. Do baráže by však za současné konstelace stále mířili Jihočeši, jelikož posun domácích do nejvyšší soutěže je vyloučený.

Advertisement
Advertisement

Žižkov – Vyškov 3:2

Souboj týmů z opačných pólů tabulky nabídl dva povedené signály domácích při zahrávání rohů. Nejprve se poprvé v sezoně trefil David Klusák a ve 33. minutě balon na zadní tyči uklízel do odkryté sítě Augusto Batioja. Moravané sice na každou z branek odpověděli, necelou půlhodinu však museli dohrávat v oslabení po vyloučení Raimondse Krollise za nafilmovaný pád. To se jim stalo osudné v závěru, kdy rozhodl Jiří Sodoma.

Tabulka F:NL