Tribal Football

Experti UEFA vybrali Hranáče do nejlepší jedenáctky Evropské konferenční ligy

Robin Hranáč v souboji s M'Balou Nzolou z Fiorentiny.
Robin Hranáč v souboji s M'Balou Nzolou z Fiorentiny.Profimedia
Plzeňský obránce Robin Hranáč (24) se dostal do nejlepší jedenáctky uplynulého ročníku Evropské konferenční ligy. Ideální sestavu soutěže zvolili experti UEFA. Nejlepším hráčem EKL byl zvolen marocký útočník Ajúb Kaabí, který jediným gólem rozhodl o výhře Olympiakosu ve středečním finále nad Fiorentinou 1:0 po prodloužení. S 11 brankami opanoval i tabulku střelců.

Hranáč pomohl Plzni k postupu do čtvrtfinále EKL, v níž Viktorii vyřadila Fiorentina. Tento týden byl čtyřiadvacetiletý fotbalista vyhlášen také nejlepším obráncem první ligy v anketě Ligové fotbalové asociace a reprezentační trenér Ivan Hašek ho zařadil do nominace na mistrovství Evropy.

Advertisement
Advertisement

V uplynulém ročníku Evropské konferenční ligy odehrál 15 zápasů, během nichž přispěl ke 12 čistým kontům. Obránce Viktorie, kterému Livesport průměrně vyměřil známku 7,1, nebyl ani jednou karetně potrestán a připsal si i asistenci.

Ideální sestavu EKL vybrali odborníci následovně: TerraccianoDodo (oba Fiorentina), Hranáč (Plzeň), Carmo (Olympiakos), Biraghi (Fiorentina) – Vanaken (Bruggy), Fortounis (Olympiakos), McGinnBailey (oba Aston Villa), Kaabí, Podence (oba Olympiakos).

Kompletní výsledky Evropské konferenční ligy