Tribal Football

Vyrovnávací gól Bellinghama byl dýkou do srdce, neskrýval po vyřazení zklamání Hancko

Hancko a kapitán Škriniar v souboji s Kanem.
Hancko a kapitán Škriniar v souboji s Kanem.TASR
Dvacet, možná třicet vteřin. Tolik chybělo k velké senzaci slovenských fotbalistů, kteří měli v Gelsenkirchenu na lopatě zřejmě největšího favorita Eura – Anglii. Jenže Jude Bellingham (21) v páté minutě nastavení ukázal svou jedinečnost a "nůžkami" poslal zápas do prodloužení. V jeho první minutě pak o postupu Albionu rozhodl Harry Kane (30).

Anglie - Slovensko 2:1p

Častokrát rozhodují detaily, hranice úspěchu je velmi tenká, což v neděli na vlastní kůži pocítil i tým Francesca Calzony. Po střetnutí s Anglií tekly slovenským fotbalistům slzy. Slzy zklamání po mimořádném výkonu. Albionu byli nejen vyrovnaným soupeřem, ale v určitých pasážích dokonce působili lepším dojmem.

Advertisement
Advertisement

"Už dlouho jsem nebyl z fotbalu tak smutný. Vím, že je to jen zápas, ale byli jsme velmi blízko něčemu výjimečnému, něčemu, o čem jsme snili. Dělali jsme všechno, co bylo v našich silách, aby se nám to podařilo, ale nakonec se nám to vymstilo. Vyrovnávací gól Bellinghama byl dýkou do srdce," prozradil po utkání Dávid Hancko, který na Euru patřil k oporám slovenské obrany.

Sest

Hvězda Realu Madrid, která poslala zápas do prodloužení, se během turnaje musela vypořádat s kritikou ze strany fanoušků a médií. Hrdému Albionu opět teklo do bot, nicméně ve čtvrtfinále se utká s ambiciózním Švýcarskem. "Myslím, že od vypadnutí z mistrovství Evropy nás dělilo dvacet vteřin. Těžko popřít, že to byl jeden z nejdůležitějších momentů mé dosavadní kariéry," řekl Bellingham.

Trenér Gareth Southgate to podle očekávání od veřejnosti schytal nejvíce a hlasy kritiků po nepřesvědčivém vítězství ještě zesílily. "Vůbec nás to nepřekvapilo, Slováci jsou dobrý tým a jsou dobře trénovaní. Nebránili jsme správně a bylo pro nás těžké se dostat přes vysoký presink. Museli jsme se neuvěřitelně nadřít, ale věděli jsme, že jeden gól všechno změní, a já jsem stále věřil, že ho dáme. Možná ne tak pozdě, ale byl to večer, kdy jsem nebyl připraven jít domů. Hráči to zřejmě cítili stejně," řekl po zápase.

Statistiky z
Statistiky zOpta by Stats Perform

U příležitosti Eura pro vás připravujeme každý den exkluzivní video obsah. Sestřihy utkání najdete kromě článků také v rámci naší výsledkové části v detailu každého utkání, a to vždy zhruba 30 minut po jeho skončení.