Tribal Football

Lobotka si před Belgií nepřipouští tlak. Shodil jsem a lépe se mi běhá, prozradil

Stanislav Lobotka na tiskové konferenci v Německu.
Stanislav Lobotka na tiskové konferenci v Německu.TASR
Stanislav Lobotka (29) si před úvodním zápasem mistrovství Evropy nepřipouští tlak. Slováci vkročí do turnaje už v pondělí večer, ve Frankfurtu vyzvou favorita skupiny E Belgii. Záložníka Neapole čeká druhý kontinentální šampionát, na rozdíl od přechozího ME však tentokrát v národním týmu jedním z lídrů.

Lobotka, jenž byl v sezoně 2022/23 oporou Partenopei a získal s nimi první italský titul po 33 letech, je aktuálním držitelem ocenění pro nejlepšího slovenského fotbalistu roku. "Nikdy si nepřipouštím tlak, jsem v jiné pozici než na předchozích evropských šampionátech. Je to tím, že v klubu hraji stabilně, vyhýbají se mi zranění a také jsem shodil nějaká kila, takže se mi lépe běhá. Cítím určitou nervozitu, ale trému nemám," řekl defenzivní středopolař na tiskové konferenci v Mohuči.

Advertisement
Advertisement

Na předchozím Euru si zahrál pouze proti Španělsku (0:5), když o poločase nahradil Jakuba Hromadu. Naopak v kvalifikaci na aktuální turnaj nezasáhl pouze do závěrečného duelu proti Bosně a Hercegovině (2:1). Zároveň byl jedním ze dvou hráčů ve skupině J, kteří vstřelili gól Portugalsku.

Lobotka v kvalifika
Lobotka v kvalifikaTASR

Lobotka si je vědom, že v pondělí jeho tým čeká podobně silný soupeř v podobě Belgie: "Proti tak kvalitnímu týmu se hraje velmi těžko. Když mám na sobě neustsále protihráče, nemám prostor, který bych potřeboval. Když už k tomu dojde, snažím se s tím vypořádat a alespoň vytvořit prostor pro někoho jiného."

Dodal, že příprava na Kevina De Bruyneho je komplexní. "Nic neupřednostňujeme, soustředíme se na útok i obranu. A na to, jak se máme postavit a presovat, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku."

Vz
VzLivesport

Po střetu s favoritem čeká tým trenéra Francesca Calzony v pátek Ukrajina a působení v základní skupině uzavřou Slováci ve středu 26. června proti Rumunsku.

Belgie – Slovensko (pondělí 18:00+audiokomentář)